Glad fredag! med ändrade planer

Fredag igen! Skööönt! Spelar ingen roll att man är ledig, fredagar är (nästan) lika välkomna ändå.

Här har jag precis tagit beslutet att ha Stella hemma idag. Igår kväll var hon lite lös i magen (inte kunnat konstatera någon ny status idag). På det så hade hon varit väldigt känslig igår på dagis, blivit ledsen och uppgiven för minsta lilla.
Jag tror att hon är sliten. Även om det var länge sedan hon sov dagssömn regelbundet så tär det nog extra att nu aldrig göra det (hon har numera aktiv vila på förskolan). Inte heller har hon sovit något på helgerna. Sen har vi ju haft stök här sista 1½ veckan när Max varit krasslig och vaknat på nätterna, och tidigt på morgnarna.

Så när Stella imorse sa att hon inte ville gå till dagis (och dessförinnan gnällt ungefär 30 gånger om allt möjligt) så kände jag att det nog faktiskt var läge att ha henne hemma. Så himla skönt att kunna lyssna på mammainstinkten för en gångs skull! Det har varit allt för många gånger (när jag jobbat alltså) som jag gjort allt annat än just det.

Så här sitter jag i träningskläder och skjuter på den planerade morgonpromenaden till lunchen (då planerade lunchdejten i stan såklart fick ställas in) så Stella kanske kan sova lite också i vagnen (halleluja för syskonvagn). Så nu softar vi hela förmiddagen framför TV-n tror jag bestämt, innan ordentlig PW följt av hela programmet från ”5 minute workout”-apparna som jag rekommenderade. Inklusive armar, nu när jag köpt hantlar. Det kan behövas! Kanske ska ladda ner Cardio-varianten också, kan ju passa bra när programmet efterföljer promenad och inte löpning.

Ikväll kommer mina föräldrar. Yippie!
Min plan är att ta med barnen till stan i eftermiddag, låta Stella käka McDonalds-middag innan de kommer, så kan de leka lite parklek i Rålis medans jag och H träffar upp några kompisar på Orangeriet för en liten After Work, innan vi går hem och lagar gott och myser.
Finfina planer!