Imorse var det äntligen premiär för Stellas nya aktivitet. Hon har ju gjort två terminers pyttedans, men på slutet kändes det som att hon hade mer spring i benen än vad det gavs utrymme för där, så gymnastik kändes som en aktivitet som skulle kunna vara aningen lämpligare.

Vi hade hört att det kan vara svårt att få plats så vi ställde Stella i kön till både Solflickornas ”bamsejympa” och Stockholms stads ”lekgympa”. Vi fick plats på båda, men då fick Stockholms stad vinna. Dels är det väldigt prisvärt med 700:- för 12 gånger, dels är jag väldigt emot Solflickornas direkta uppdelning av flickor och pojkar, något jag skriver om här.

Nu är det lite synd att inte gymnastiken börjat förrän idag, då Stella inte kommer hinna med så många gånger innan vi åker. Men men. Vi kör på nu iallafall, det är ju så himla mysigt att ha en aktivitet att göra ihop!

Stella var helt speedad imorse och ännu mer speedad när vi kom in i jympasalen. Hon sprang runt runt och tjoade, entusiastisk inför vad som komma skulle.
Det som kom var inledningsvis en lära-känna-lek med boll. Man skulle säga sitt namn och vad man tycker om. Stella viskade till mig att hon skulle säga att hon tycker om zebror. Men när det var hennes tur glömde hon det och sa istället ”jag tycker om dinosaurier”. Stellas kompis E som går på samma jympa ”heter E och tycker om älgar”. Hur gulliga är de då på en skala?!  Inte så mycket hundar och katter där inte, när man får välja vilket djur man vill. 🙂
Efter huvud-axlar-knä-och-tå-sång och djurimitationer (åla som en ål, krypa som en tiger etc) så blev det så hinderbana. En jag hade älskat som barn. Och nog verkade Stella tycka det var hur kul som helst, varv efter varv på hinderbanan med bl.a balansgång, klättring och blandade småhopp. Roligt, och förmodligen också väldigt utvecklande för dem motoriskt, kroppsmedvetenheten.

Söndag klockan 9 är tidigt och imorse var jag verkligen trött efter sen kompismiddag igår kväll. Men man är ju ändå uppe och det är värt att få en kickstart på dagen tycker jag, och inte störa övriga aktiviteter under dagen. Det kommer nog vara huggsexa här hemma gällande vem som får följa med Stella på söndagsmorgarna. 🙂