Vi spenderar inte lång tid i Bangkok den här resan. Efter Sydney inleder vi vår månadslånga Thailandsvistelse i staden, men vi stannar inte ens ett dygn. Då är vi garanterat sugna på södra Thailand, och Bangkok har vi sett förut och har inget jättebehov av att vara längre i med barnen.
Vi landar strax före 23 den 25e december, och tar ett tåg söderut redan på eftermiddagen den 26e. Så hur gör man då den natten..? På gamla goda sättet – en taxi till Kao San Road för att inkvartera sig på första bästa guesthouse bakom templet? Näe.
Vi får inte många timmar men vi spenderar dem på ett riktigt lyxhotell som jag nyss bokat – Chatrium Hotel Riverside, åter igen en Tripadvisor-favorit. Där finns allt man vill ha. Sen ska vi inte glömma heller att vi (och framför allt barnen) kommer ha en tuff jetlag där. Vi åker från Australien 17.30 på kvällen och landar i Bangkok 9 timmar senare klockan – TaDa.. – 22.45. Ljuvligt va. 😉
Så ska vi ha en natt i Bangkok då vi är vakna i rätt stor utsträckning så kan vi banne mig vara det i ett nice rum med snygg vy över floden och stan. Tänker vi.

Såklart en skyskrapa mot floden.

Och här kan man bada. Säkert jättepoppis bland övriga gäster med två småkids. 😉

Och såhär kan man ligga i sin säng med sin fina utsikt och lugnt sippa på en kopp te. Haha, troooligt. 🙂

Jag kollade först Hilton Millenium, men det var lite dyrare tyvärr. Där bodde vi som avslutning på vår asienluff i Laos, Kambodja och Thailand 2006/2007 (för jag hade fripoäng, annars hade vi aldrig tagit oss den lyxen 🙂 ). Jag minns fortfarande känslan när vi kom in där runt 6 på morgonen, slitna efter en lång resa dit. Med trasiga sandaler. Skitiga och allmänt otäcka.
Vi fick tillgång till vårt rum på en gång, trots att det var så tidigt. Började med en första dusch i varmvatten på en månad. Sen kröp man ner i den mjukaste sängen jag någonsin känt, i de frasigaste lakanen. Upplevdes det som då iallafall, efter dyrast boende på runt femtiolappen under resan innan. Inte med varmvatten en enda gång. Oftast i bungalows med spretande träplankor till golv. Minst sagt hard core.
Ja herregud.

Nu reser vi inte riktigt så skitigt den här gången direkt, men jag hoppas flyget är i tid så vi iallafall får glida in i rummet och tycka att det känns njutbart…