Etapp 6, Punakaiki – Franz Josef

Och så var vi så nere i glaciärland och Franz Josef, efter en 21 mil lång resa utan gråt och gnäll men i grått och regnigt landskap av den mer ointressanta sorten.

Vi ser inte alls glaciärerna från vår plats på campingen (som man ska kunna) för det spöregnar ute. Hoppas på lugn bebis så vi tillåts mysa i husbilen… Troligt (not).

Lite depp, inte minst då vi fått Nej på vår förfrågan att lämna bilen i Christchurch istället för Auckland. Vi fattar inte var vår kontakt på Sta Travel tänkte när hon gjorde den bokningen åt oss. Det är långt! Irriterande.
Visserligen hade jag känt mig lite snuvad på en del nordö om vi fått Ja (då vi lämnade en del att göra där för att vara säkra på att hinna sydön ordentligt), men ändå. Nu får vi nog hoppa Milford Sounds tyvärr. Fortsatt rutt blir nog därmed Wanaka och ej ända till Queenstown, och andra höjdpunkter/mål Kaikora, Christchurch och Blenheim innan norr och Napier och Rotorua.
Ja, och först såklart glaciärerna, både Franz Josef och Fox. Om vi inte regnar bort och flyr uppåt till värmen igen. 🙂