Lunch @ Lake Matheson Café – inte riktigt som på vykortet…

Igår fortsatte regnet strila ner konstant, precis hela dan. Mysigt i husbilen men givetvis aningen mer meckigt än vid sol. Det gäller då att andas och bestämma sig för att orka utan sura miner. Det klarade vi fint, fast en sådan dag känns som max. Iallafall när man inte enbart kan softa med den där bra boken man läser… livet med små barn är ju aningen mer intensivt och klättrigt-på-väggarna än så.

Så imorse drog vi iväg till glaciären Franz Josef rejält påbylsade med regnkläder. Ja vi har det med som sagt, fast utrustade för ösregn är vi ändå inte.
Vi gick den kortaste promenaden till närmaste utsiktsberget, men därifrån såg man inte så mycket. Glaciären anades som skuggig is längst bort i dimman.

En längre tur kändes inte aktuellt (framför allt inte då vi behövde bära barnen), och även om vi skulle komma så nära som möjligt (100 m) så skulle nog inte sikten vara tillräcklig.
Synd.

Därför åkte vi vidare till Fox glaciär 30 minuter längre söderut. Där kommer man närmare glaciären med kortare promenad (1 timme ToR) så utsikterna kändes bättre.

Först stoppade vi dock på rosade Lake Matherson café. Stilren inredning och bra fräsch lunch med fin utsikt. Bra.
Däremot förstår vi nu vad ett äldre australiensiskt par vi pratade med i Abel Tasman. De hade varit här en månad för några år sedan och haft konstant regn. De hade sett allt men fått köpa vykort för att se hur ställena egentligen såg ut. 🙂
För såhär ser vår utsikt från caféet ut vs. hur det kan se ut. 🙂

20111121-125115.jpg

20111121-125122.jpg

Caféet har stor yta och mycket leksaker så vi har ingen brådska härifrån. Kanske åker vi och gör timmespromenaden, kanske drar vi direkt vidare söderut mot Wanaka (med stopp på vägen). Därifrån hoppas vi på väder för att kunna göra en fly-cruise-kombination till Milford Sounds, dvs flyga dit med litet plan och åka lite båt. Det ingår i vår nya plan vi lagt upp, som vi känner oss jättenöjda med och som tar oss till Auckland utan stress och via ett gäng ställen vi vill besöka. Vi får se…