Etapp 10, Fairlie – Christchurch

Känns helrätt med lite kort cityliv. Därför tänkte vi ta in på enda campingen kust i stadskärnan. Men… som tur är besökte vi en turistbyrå i staden där vi åt lunch, och de informerade oss om att stället inte fanns kvar. ”Gone in the earthquake”. En overklig känsla, så påtagligt med tragedin här för snart ett år sedan då Christchurch drabbades av en svår jordbävning med 181 dödsoffer (enligt wiki). Fruktansvärt.

Det om det.

Resan idag kändes längre än vi trodde. Kanske för att vi kom iväg lite senare än vanligt, vi brukar dra senast 10 och idag blev klockan närmare 11.

Utanför city har vi alltså landat nu vid 3 på eftermiddagen, vi kör Top Ten som vanligt, en väldigt stor och opersonlig variant med grymma faciliteterna. Uppvärmd inomhuspool kanske kan bli användbart? Eller inte. Vi får väl se, vad stan har att erbjuda oss.

20111127-150445.jpg