Etapp 14, Wellington – Hastings; en dag med 33 mil på nordön och husbilströtthet

Idag slog vi rekord, när vi plöjde typ 33 mil bara sådär. Det är rakare vägar här på nordön så vi lyckades få upp trucken i 100 flera gånger, inte illa. 😉
Resan gick fint även om en stängd väg och därmed värsta omvägen över (!) ett berg just före lunch påverkade vårt humör rätt ordentligt. Allas. Mest mitt och H’s så kanske var det bra att vi satt i olika delar av bilen. Jag satt nämligen bak en stund (det finns ett extra bälte men är en riktigt dålig plats) och sjöng barnsånger på till slut hysteriskt vis för att mota dåliga barnhumör.

Men, förutom det gick allt toppen och vi var själva förvånade att vi kom såhär långt.

Hawkes Bay är platsen, och det är ett väldigt vanligt namn på vinflaskorna, för det är nämligen Nya Zealands vindistrikt nummer 1. Mycket Chardonnay här men det är också tillräckligt varmt för rött och där är Merlot i topp. Vi ska ta reda på mer om det imorrn. 😉

Men imorgon fokuserar vi allra först på barnen och siktar på ett stort vattenland. Av den anledningen har vi inledningsvis slagit oss ner i Hastings istället för gulligare Napier, för här ligger campingen granne med badlandet.

Fast campingen. En Top Ten, fräsch, men ändå så trött. Uhhhh jag orkar inga mer trötta campingar nu! Vissa är ju sociala och bra, men andra är det inte. Och nu är vi båda ordentligt mätta på campinglivet rent allmänt, så då känns det motigt när stället inte är hundra.
Jag drömmer om en säng som bäddas varje morgon och nya handdukar fint vikta på den bäddade sängen. Can’t wait!

nya-zeeland-med-barn-16-av-22

Ikväll blir det rumpstek på grillen igen och till det mango-avocadosalsa. Det behöver vi för humöret.