guide-till-Nya zeeland-husbil-sevärdheter

Etapp 15, Napier – Rotorua och Wai-o-Tapu

(inget internet alls på nuvarande camping, därav detta en dag sent. Vi pratar måndag alltså!)

Vi har nått vår sista destination på den här resan – Rotorua. Eller Roto-Vegas som det kallas, pga sin intensiva turism. Mest besökta plats i landet läste jag någonstans.

Dragplåstret är främst vulkanrelaterat. Här finns en hel massa vulkanisk terräng, som bubblande lerpooler, gejsrar, rykande kollapsade kratrar, kokande källor och sånt. Vi såg ju lite sånt när vi inledde vår resa – i Taupo – men här är det fler och större områden.
Vi inledde direkt på vägen från Taupo idag med det största och mest kända stället; Wai-O-Tapu, vilket betyder typ ”heliga vatten”.

Det var helt klart coolt, och det är svårt att inte imponeras av jordens inre, liksom. Om jag tillåter mig att låta lite pretentiös. 😉
Häftigt också är att mineralerna i vattnet gör att de olika ”sjöarna” har olika färg och en som lyste knallgrön imponerade på oss alla och Stella som fortfarande ääääälskar grönt var extra glad.
Mineralerna kommer från stenarna, och frigörs genom det av magma från tidigare vulkanutbrott heta vattnet (upp till 300 grader).

Tyvärr sprutar gejsern där enbart en timme på förmiddagen så det missade vi. Men det finns gott om liknande i området så någon ska vi kanske pricka in – vill gärna jag som inte varit på Island iallafall.
Fast annars känner vi oss väldigt vulkan-bevandrade numera.

Maorikultur är en annan grej man kan uppleva här, och det riktar vi in oss på imorgon.

nya-zeeland-med-barn-82-av-87 nya-zeeland-med-barn-81-av-87 nya-zeeland-med-barn-83-av-87 nya-zeeland-med-barn-80-av-87 nya-zeeland-med-barn-84-av-87 nya-zeeland-med-barn-78-av-87
IMG_1701