Ikväll firar vi! Husbilslivet är över..!

Vi firar av Nya Zeeland. En helt fantastisk månad, en upplevelse med minnen för livet. Helt underbar.

20111208-144112.jpg

Men, när slutet närmar sig känner vi också att vi firar av att vi är färdiga med husbilslivet. Som var grymt bra och mysigt men också i längden jobbigt för – låt oss erkänna – i grunden bekväma cityfolk som oss. Vi är nog inga campare. Tack härligt ressätt, ses förmodligen aldrig mer igen.

Vi firar också av goda bbq-middagar utanför gemensamma köket. Som tyvärr lite för sällan blev fullt så sociala som vi trott och hoppats. Även om våra samtalsämnen räckt överraskande länge. De är inte slut än.

20111208-144628.jpgSista kvällen-middag – grillad lax, mango-avokado-salsa och favoritvingården Saint Clairs Pinot Gris i glaset.

Med glädje lämnar vi flaskan med diskmedel och säger hejdå till egenlagade måltider. Gott och smidigt, men semester; så tack och hej!

Och vi säger också hejdå till 3 kvm golvyta (även om Max trivts bra på denna), bilstolar att montera varje dag, sängar att bädda i och ur, kylskåp att tränga sig in i. Hejdå till att behöva gå iväg för att duscha, eller bara gå på toaletten (vi orkar inte fixa med tömning och använder således inte den i husbilen, som sagt så är vi inga campare).

20111208-144215.jpg

Men mest så skålar vi för så otroligt fina tider. Och helt ärligt inte ett enda bråk. Att vi levt inpå varandra extremt nära och känt att det varit lite meckigare än vi trott att låta den andre dra iväg själv och ha hand om båda barnen – men samtidigt känt väldigt mycket mindre behov av det än vi trott på förhand.

Men, det ovan kanske låter lite negativt, men det är inte min poäng. Husbilslivet har inte varit någon Walk in the Park. Det har varit intensivt, härligt och stundtals tufft. Men utanför dörren och de tunna väggarna har vi haft Nya Zeeland. Och varje millimeter av det landet är fantastiskt. 110%.

Nya Zeeland har varit ett fantastisk resmål. Spektakulär natur som inte går att få någon annanstans på samma sätt, oerhörda adrenalinkickar som ingen bild eller text kan återge, många möten med trevliga människor och kiwis inte minst.
Även om vi nu ser fram emot Fiji – mycket – så är det med vemod vi lämnar Nya Zeeland. Ett land som satt avtryck hos oss alla, för alltid.

I nästa upplägg lite Best Of, för er som kanske planerar en resa i framtiden.

Följ mig!

Mer läsning...
Adrenalin Extra – Canyon Swing Nya Zeeland