Japp, adrenalinaktiviteten vi bokade tills idag var rafting.
Vi kände båda att ett äventyr till skulle kännas bra, och jag har alltid vilja göra rafting.
Och tänk att sen visade det sig att denna i just Rotoroa är världskänd, för här finns världens högsta vattenfall (som man droppar i alltså), 7 meter fritt fall. Så den här floden – Kaituna river – är en som många vana raftare drömmer om. Så det passade ju perfekt.

Man mäter olika floder på en 6-gradig skala. Nummer 6 är ej åkbar. Så gradering 5 som raftingen här är kändes lite … lagom. (not)

Vi åkte såklart i omgångar, så är det ju i barnens resesällskap… Så imorse drog jag iväg, först ut.

Säkerhetsgenomgång (mycket om vad man skulle göra om man hamnade i vattnet eller om båten mot förmodan skulle tippa runt) och en massa info senare, och med våtdräkt och hjälm på drog vi iväg på vattnet. Det var sååååå kul! Helt fantastiskt!
Sen kom då 7-metersfallet. De andra fyra båtarna åkte först och vi sist.
Vattnet forsade över oss. Mer. Och mer. Och mer. Tills jag faktiskt fattade att det inte var forsande vatten över mig utan att jag faktiskt var i vattnet. Under vattnet, i en ström. Att båten faktiskt slagit runt.
Jag höll i repet på båten nästan hela tiden och under vattnet kände jag båten över mig och fick nästan direkt tag i båtens rep igen och följde med den ut ur fallets strömmar. Flyt! I dubbel bemärkelse. I febril aktivitet hos guiderna drogs vi (5 pers på båten) upp i deras båtar en efter en. Viss dramatik såklart, men inga problem. Ungefär en båt av tjugo slår runt. Vilken tur jag hade va..!? 😉
En kille i vår båt missade att få tag i båten och spenderade 21 sekunder, som lär ha känts evighetslånga, under vattnet i vattenfallet. Mer dramatiskt. Han fick dras upp av en av kajakkillarna. Hyfsat coola extremkajakare måste jag imponerat säga.

Hela grejen fastnade på foton så för ovanlighetens skull köpte jag med mig cd-n med bilderna. Så det måste jag uppdatera med vid tillfälle.

Vattenfallet var absolut inte det enda roliga utan det var strid ström, många roliga vattenfall, hög fart mot klippväggarna och konstant vatten forsande över oss. Tack och lov inte så kallt så det var enbart roligt.

Ja det är två nöjda personer här idag som pratar mycket om glatt om roligaste aktiviteten på länge. Något vi båda vill göra igen. Rafting rekommenderas! Men, lyssna noga på instruktionerna för det kan behövas…