Funktionskläder och Kathmandu-shopping

Det är stort med funktionskläder här. Såklart, uteaktiviteterna är många och klimatet utmanande.

Icebreaker är ett märke som till och med finns i Sverige numera. Det är snygga kläder för de undre lagren, helt gjorda i merinoull. Ett material från merinofåren som betar på slätterna på sydöns mitt. Det är extremt funktionellt, värmer vid kyla och svalkar vid värme och håller sig utan att lukta illa även om man använder grejerna fler gånger innan man tvättar dem.
Så jag har varit sugen på lite sån shopping här och klämt på varenda plagg. Men lite research visade sedan att det bara är ca 20-25% billigare här än hemma, och kläderna är väldig dyra (underställströja ca 800 SEK). Så näe, jag gav upp – sån shopping kräver i sånt fall en mer ordentlig behovsinventering.

Ett annat märke som är mer lokalt är Kathmandu. Deras motto “Live the dream” är ju klockrent. Märket är Nya Zealändskt, finns även i Australien och UK, och det är stilrena och funktionella grejer i olika funktionsmaterial (inklusive merinoull) med en hel del små detaljer, snygga såväl som väl genomtänkta. Det är också dyrt, nästan som Icebreaker, men just nu har de julrea. Så igår fyndade jag!

Köpte ett träningslinne med inbyggd sport-bh, snabbtorkande, andas, UV 50+ och detaljer som blixtlåsficka och lufthål. I färgen jag konstant återvänder till på dylika kläder – lila, denna ‘boysenberry’. Riktigt funktionellt löparlinne!

Oväntat köp var en överdragströja i grått av alla färger. Men den var liksom så fräsch och inte alls tråkig, kände jag. Tunn, supermjuk, hur stretchig som helst och i snabbtorkande material som andas. Topps! Tänker mig som överdragströja men också lite skön att springa i istället för stel löparjacka. Sen gillar jag detaljerna även på denna – iPhonefack på ärmen, stora fickor, hög hals med huva, lite längre ärmar.
I like!

Perfekt med kläder jag hade behövt den senaste månaden men inte lär ta fram på resten av resan. 😉

20111208-144758.jpg

20111208-144804.jpg

20111208-144811.jpg

20111208-144820.jpg

20111208-144832.jpg

Följ mig!

Mer läsning...
Årets badkläder, volangerna och första baddräkten