Noble house och bungalow 210

Jag tänkte skriva några rader om Noble house, som vi bor på här på Klong Dao. Det är helt klart ett ställe jag kan rekommendera. Av alla ställen jag spanat på här på stranden är det klart mysigast, med gulliga poolen som skuggas av stora palmer, och direktkontakt med havet. Ett måste för att det ska kännas helt kul med pool, tycker jag!

20120117-084608.jpg

Poolen har en vanlig del och en barnpools-del. Den är väl inte helt smart utformad för det kan kännas lite farligt med den där avsatsen, för klättrande barn… Men annars är den schysst, och aldrig med särskilt mycket folk. Det är väl typ 15 solstolar runt och det finns alltid plats.

20120117-084639.jpg

Läget på stranden är bra, och säga vad man vill om att Klong Dao är lite trist – barnvänligare finns inte! De har enorma ytor att leka på (och så även vi, som gillar att köra beachvolley i mjuka sanden varvat med fotboll på hårdare delen) och det grunda vattnet är bra för alla åldrar. När N och A som är 5 och 8 år åkte till Long Beach en dag ville de åka hem på en gång. De tyckte det var supertrist med för djupt så de inte kunde bada själva och för mycket strömmar. Så de gillar Klong Dao där det ändå ofta kommer in vågor, och Max och Stella som är 1 och 3 trivs också super och kan bada hur bra som helst.
Visst är det bara familjer på stranden, men är man själv familj så uppskattas det.

Däremot tycker jag att Noble House ligger lite för långt norrut. Jag gillar mittendelen bäst, mysigast restauranger och barer där. Det ligger också vägg i vägg med Fritidsresors komplex Chada Beach, vilket gör att det är ännu mer svenskar runt omkring. Alltså, jag gillar svenskar, men det blir fånigt när det utgör hundra procent. Däremot är det ändå inte trångt på stranden, det finns inte mer än ett 15-20-tal solstolar på stranden utanför både Noble House och Chada och också i princip alltid med plats. Mindre ”paxande” av solstolar här än utanför Bundhaya på Lipe!

20120117-084700.jpg

Rekordmycket folk utanför stranden vid Noble House.

Och så var det det där med bungalow 210. Det finns liksom en bungalow här som är bättre än alla andra (som alla har ganska enkel standard, minst sagt – man ska inte förvänta sig lyx här direkt, utan det är normal thaistandard).
Bungalowen som min bror med familj huserar i ligger med grymmaste läget precis vid poolen och stranden. Vi låter Stella leka själv där inne när hon vill, för vi är ju just utanför. Likaså kan barnen somna där på kvällen och vi sitter i restaurangen vid stranden. Perfekt!
Flera har frågat oss hur vi kunnat få den för den är bokad tidigt, till exempel redan nu upptagen till och med februari 2012 – dvs ett helt år. Galet. Vi bokade i juli, så vi hade väl flyt då? (jag bokade alltså ihop till alla tre familjerna, vi, mor o far och bror med fam)

20120117-084719.jpg

Från verandan.

20120117-084733.jpg

Mot pool och strandrestaurangen.

20120117-090026.jpg

Inifrån bungen har man den här härliga utsikten – här med deras extrasäng i förgrunden. Rummet är också lite extra stort (och dyrare, men inte mycket).

Här är Noble house (och då bunge 210) sedd från stranden.

20120117-084744.jpg

Det finns en stor restaurang bakom poolen där vi mest käkar frukost, och nära den bor vi. Man kan också sitta på stranden mellan poolen och stranden och det är väldigt mysigt. Maten däremot lämnar en del att önska, rätt smaklöst.

20120117-084813.jpg

Jag kan lätt rekommendera Noble house, som är mysigt och familjärt och bästa typ av svennebanan-boende om man inte har något emot sånt.