Pimalai resort spa hotell hotel Koh Lanta Kantiang bay beach recension

Pimalai Resort & spa – ett drömhotell på Koh Lanta (en recension)

Inlägget innehåller reklamlänkar.

Pimalai Resort & spa – jag vet inte när jag först hörde talas om denna omtalade lyxresort på södra Koh Lanta, men att det är ett ställe som är både omtalat och välbesökt är ingen underdrift. När vi för några månader sedan poddade om Koh Lanta och Khao Lak och en jämförelse mellan de två thailändska resmålen så nämnde Annika Pimalai som något att inte missa om man har chansen, och som ett hotell som lockar till exempel för festligare firanden. ”Någon dag…” tänkte jag… och tänk, så dök ändå möjligheten upp så kort inpå? 

Här kan ni lyssna på resepodden Att resa-poddens avsnitt om Att resa till Khao Lak eller Koh Lanta – där hotellet Pimalai nämns.

Under vår resa till Thailand med familjen så blandade vi boenden och resmål och bestämde oss för att avsluta på Pimalai. Uppleva och njuta detta alldeles extra lockande hotell. En extra bekväm och ja – lyxig – avslutning på vår resa. 

För nog är det lyxigt alltid, Pimalai. Ett ord jag kanske inte direkt väljer som ett beskrivande för hotell men i fallet Pimalai känns det rätt. På Pimalai ges man extra allt, från villornas utformning till gemensamhetsutrymmen, service och upplevelse i stort. 

Rummen på Pimalai Resort & spa

Rum och villor på Pimalai varierar i storlek och kostnad. Kostar det så smakar det – absolut, men de minsta rummen är inte allt för saftigt prissatta utifrån den kvalitet man får, medan de största villorna förstås drar iväg mer i pris. Här kan ni se några mer detaljerade priser för olika typer av rum på Pimalai. 

Vi bodde i en villa ”Hillside Private Pool Villa” på enligt hemsidan 279 kvadratmeter bestående av en ovanvåning med två små hus; ett med sovrum samt stort badrum och walk in closet, och ett med ett vardagsrum, badrum och kök. Mellan dessa villans smycke; en egen infinitypool och tillhörande sala och förstås också runt huset ett flertal balkonger och altaner med solsängar, sittmöbler och dagbädd.
På undervåningen fanns ytterligare ett stort rum med sovrum och badrum samt walk in closet. Nej men det var så galet fint!
Vår villa låg högt upp på bergssidan med en otrolig utsikt. 

Djungel på gott och ont… vi hade oturen att bli lite väl välbesökta av apor och jag höjer ett varningens finger för att äta snacks utomhus i de mest djungelnära villorna…

Området och poolerna

Pimalai består av ett väldigt stort hotellområde (runt 40 hektar), och resorten sträcker sig 900 meter längs med den fantastiska stranden Kantiang Beach (Kantiang Bay) och från stranden upp en bra bit längs bergssidan där villorna tycks som utströsslade. Det är lummigt – här bor man bokstavligen i djungeln. Allt ligger otroligt väl inbäddat i naturlig växtlighet, och känslan är underbar. De många villorna till trots så är allt väldigt diskret och väl inbäddat i grönska och husen är knappt synliga från de små vägarna som slingrar sig genom området.

Övre poolen

Långt upp på bergssidan ligger den största – och på bild allra mest avbildade – infinitypoolen. Det hus som denna huserar i – som inhyser restaurangerna Banyan Tree Poolside Cafe och Seven Seas samt baren Pimalai Hermitage – är det mest avbildade och frontade från hotellet och det med all rätt. Poolen är enorm och vacker, utsikten otrolig och antalet solstolar är få och känslan lugn. (Nej, det paxas inga sängar på detta hotell). 

Nedre poolen

Längre ned på bergssidan, nästan nere vid stranden, ligger ytterligare en infinitypool – i princip lika vacker och absolut lika härlig på klassiskt same-same-but-different- sätt. 

Ja, det är lugn som gäller vid poolerna och väldigt begränsat med barn-lek – men visst är det även barn på hotellet och den nedre poolen kändes mer okej med rörliga barn än den övre. 

Vi blandade våra dagar mellan strand, övre pool, nedre pool och den i vårt eget hus. Alla delar lika härliga på sitt sätt. 

Stort och backigt och därmed jobbigt att ta sig runt, ned och upp? Ja, men små golfbilar kör konstant runt på området och löser det hela. Var man än är kan man genom hotellets egna app lägga en beställning och ha en egen transport redo på nolltid.

Restauranger på Pimalai

Seven seas restaurang – ligger i det stora hus som huserar övre pool och serverar västerländsk mat . Här åt vi frukost om dagarna – en självfallet helt fantastisk buffé med allt man kan önska sig av en västerländsk-asiatisk frukost.
Spice and rice – ligger just ovan den nedre poolen och är så smakfullt och häftigt inrett. Här bjuder menyn huvudsakligen på de klassiska thailändska rätterna. Det är ungefär 3-4 gånger så dyrt som på valfri Koh Lanta-restaurang – men inte lika många gånger bättre.
Banyan Tree Poolside Cafe – är restaurangen som ligger i anslutning till den övre poolen, och har en meny som håller en blandning av thairätter och klassiska västerländska rätter som passar utmärkta dagtid i skuggan. Barnen uppskattade goda poke bowls extra. 
Rak Talay Beach Bar and Restaurant – ligger på stranden och har thailändska och internationella rätter med fokus på Seafood.

Men ärligt så föredrar jag fortfarande ställena med mer äkta thaikänsla och som är mindre stiff – hur fantastisk miljö och service det än är – och uppskattar att även på Pimalai kunna välja sådant alternativ mer aktivt genom de närliggande ställena längs stranden och i byn.
Vi åt på Banyan tree några gånger, och en gång på Spice & Rice, så jag kan inte recensera mat på de olika ställena närmare. 

Gym / fitness och andra aktiviteteter 

Gymmet är relativt stort och välutrustat och det finns ett stort antal klasser att delta i, varav några ingår och några kostar extra. 

På området finns ett par tennisbanor, bana för pickleball, cyklar att låna och ja – allt man kan tänka sig för att addera rörelse på semestern.

Pimaiai resort & spa heter hotellet i sitt fulla namn och dess spa har bland annat vunnit World Luxury Spa Award. För egen del nöjde jag mig med favoriten oil massage på klassiskt ställe inne i byn tio minuters promenad bort. Jag misstänker dock att det är närheten till Pimalai som gjort att denna massage i Kantiangs bykärna överallt kostar 600 THB istället för 350-400 som på resten av ön… men å andra sidan kostar en massage på hotellet istället runt 1800 THB så, well. Det är nog välbesökt ändå, om än inte av mig. Gästerna är i mångt och mycket sådana som väljer ett dyrt och flådigare spa. 

Stranden och närområdet

Standen som Pimalai ligger vid heter Kantiang Bay / Kantiang Beach och är otroligt fin med ljusare sand och färre stenar än många andra av öns stränder. Lugn, lång och alldeles ljuvlig. Pimalai sträcker sig med ett längre område längs stranden och har sköna solsängar, salas och annat diskret och luftigt. 

I norra hörnet av Kantiang Beach, en kort promenad bort längs stranden, ligger flertalet charmiga restauranger och barer där Why not? bar och restaurang är extra stor och härlig med god mat, skön vibe och eldshower om kvällarna.  

Byn och vägarna runt den fram till Pimalai och förbi, vidare mot nationalparken, bjuder på stor charm och byn är liten och enkel men åh så charmig.

Vi älskade absolut dagarna på Pimalai. De avslutades på bästa sätt när transporten till flygplatsen som ingick i priset visade sig vara 45 minuter härlig motorbåtsresa med tillhörande sightseeing runt några härliga öar á la Krabi skärgård med sina karaktäristiska granitklippor till piren där vi hämtades av en taxi. Till flygplatsen från södra Koh Lanta på 1:50 är absolut ett rekord – och bekvämlighet och njutning sen. Som dagarna i stort, kan man säga! 

Mer läsning hos mig och andra

Denna resa till Thailand – Koh Jum, Klong Khong Lazy Lodge och Pimalai Koh Lanta
Koh Lanta eller Khao Lak – vilket är bäst och varför?
Stränder Khao Lak – utbudet och favoriterna
Hotel La Flora Khao Lak – en recension
…och en hel massa andra inlägg från Thailand

Att göra med barn på Koh Lanta – Resfredag
Att göra på Koh Lanta – Come fly with me
Bästa stranden på Koh Lanta – Resfredag
Mina bästa hotell på Koh Lanta – Come fly with me