Alltså planen är ju liksom att jag ska springa Göteborgsvarvet i början av maj. Inte för att jag vet hur jag tänkte där, men så är tydligen planen.

Så nu är det ju hög tid att börja träna iallafall lite mer specifikt för loppet. Jag struntar i program för jag vill ha roligt på SATS också. Men jag har fattat att träningsprogrammen brukar innehålla minst ett vanligt pass i veckan, ett intervallpass och så långpass på helgen. Så jag tänker köra intervallpass en gång i veckan och så långpass en av helgdagarna, och så ett till två vanliga pass på SATS på det.

Idag körde jag således ett första långpass! Jag har förstått att man egentligen inte ska öka tidsmässigt med mer än 10% åt gången men jag är ju lite sent ute så jag struntar i det. Så idag ökade jag rätt rejält, för jag körde luuugnt tempo för att klara av hemifrån och så södermalm runt. Det blev drygt 13 km och får väl ses som en ökning på drygt 50%. 🙂
Det gick iallafall toppen! Sakta som sagt, så extremt som 6,20/min och således nästan en minut långsammare än mitt vanliga tempo när jag springer 7-8 km. Ungefär 1,20 tog det totalt alltså. Lagom start ändå, jag blev faktiskt inte ett dugg flåsig. Däremot fick jag enormt stumma ben efter kanske 50 minuter. Så det är nog bra det där med att fokusera på längd i minuter mer än något annat såhär inledningsvis.

Jag känner mig supernöjd, det var skönt och nästan lite meditativt. Och Söder runt är så otroligt vackert! Det gav mersmak. Hoppas jag kan känna så i två månader nu…

Vackra rundan!