stockholm nacka

5 saker jag gjort i slutet av maj

Juni är här! Det känns som att maj bara spurtade fram, och lades bakom mig innan jag ens hunnit reflektera. Juni har kommit, och det betyder den första riktiga sommarmånaden. Stort gilla på det! Det är lätt att börja tänka på allt som ligger framför, i riktiga planer eller på någon form av ”den här sommaren vill jag”-lista, men jag tänkte börja med att berätta om några av alla saker jag lägger bakom mig under maj månads allra sista del. Och junis första dag för den delen. Högt till lågt, roligt till allvarligt. Vad jag längtar efter får komma i ett annat inlägg.

# Haft en träningsdag med Lofsan

Igår var jag i Lofsangruppen studio på en hel träningsdag med Lofsan och Coach Pinel. De kör med jämna mellanrum träningsdagar där teori och praktik blandas och igår var det fokus på grundövningarna knäböj, marklyft, chins och bänkpress. Det är så givande med sådana dagar, av så många anledningar. Behållningen ligger både i att få teori och säkra sin teknik – så många bra tips och feedback individuellt, att få riktigt bra träning och ha en kul träningsdag – och att få motivation och pepp med sig som hänger kvar långt efter avslutad träningsdag. Det var så kul igår!

Jag lade upp en hel del på stories på Instagram och fick många frågor om hur man bokar en träningsdag med Lofsan och Karin i studion. Det bästa är att följa Lovisa och Karin på Instagram (som jag länkar ovan). Där lägger de upp sina event när något är på g. Man kan också hålla koll på Lofsangruppens hemsida, de är många duktiga coacher som kör olika typer av workshops. Här kan ni läsa om när jag var på en workshop om träning efter graviditet efter Meja, och här har jag skrivit mer om Lofsangruppen studio när de öppnade för drygt tre år sedan.

Nästa träningsdag av typen igår och med Lovisa och Karin blir först efter sommaren. Det är så bra valuta för pengarna, en riktig investering i träningen som räcker långt mer än den givna dagen.

Nedan lite klipp från Lofsans/Lofsangruppen stories.

Och hörrni, en kul podd-teaser! I nästa avsnitt gästar just Lovisa Att resa-podden och kommer prata om Att resa på träningsresa. Hon kan allt om det, och ger så mycket information och inspiration. Vi släpper det om ungefär en vecka.

# Köpt cyklar åt barnen

Max har fått ta över Stellas 24-tums mountainbike, och får med det göra sitt intåg i riktiga mountainbikevärlden med dämpat framdäck och handbromsar. Det var på tiden, och går redan mycket lättare för honom. Stella har nu fått en fullstor cykel med small-ram – det kändes mer långsiktigt än att gå på ännu en juniorcykel. Stort! Vi invigde dem genom en cykeltur till Sickla och Urban deli i fredags. Mysig start på helgen!
Mina barn är inga superentusiastiska cyklister tyvärr… men jag vill att de ska ha bra grejer. Rätt förutsättningar. Lusten hoppas jag att kommer.

Lite cykling fick vi till själva i helgen också, då barnen barnvaktade varandra och vi fick en tur i ett annat område här i Nacka; Björknäs. Vi hade hört ryktas om fina leder där, och kanske snäppet lättare än de flesta i Nackareservatet. Det var de, så länge man höll sig på rätt ställen (det där med navigering är inte alltid helt lätt). Så, som vanligt undrade jag stundtals om vad poängen är med att släpa med en cykel på promenaden, blandat med tankar om att jag vill vara bättre. Mitt självförtroende är ytterst lågt och det blir inte lättare att cykla tekniska partier då. Men någon gång kanske det vänder?
Men iallafall. Skönt att dra ut i skogen och få lite höjd puls.

Till helgen drar vi till Hestra och då blir det en maxad helg. Vi ska förstås cykla en massa mountainbike i Isaberg, men också bo på ljuvliga herrgården Hestraviken och ta del av mer av utbudet som finns i och kring Hestra och Isaberg. Är så pepp på detta, Hestraviken är verkligen ett drömställe!

# Firat Jenni

Igår var det festligt värre. En av mina allra närmaste vänner passerade 40-strecket och hade den mest magiska festen ungefär någonsin. Vi var ett 15-tal gäster som bjöds på mängder av rosa Moët i en festligt pimpad lägenhet, som sedan hämtades av taxibilar till restaurang Tak där vi fick en härlig 3-rätters i deras chambre separee (vilket var super både för mat och för att man kunde spela egen musik) innan vi några timmar landade i ett abonnerat rum på roliga karaokemeckat K Karaoke på Odenplan. Så kul! En sista anhalt för dansgolv blev det också, vilket ju onekligen kan vara galet kul i rätt sällskap. Dvs som igår. Jenni hade styrt upp hela kvällen och den var verkligen en dröm!

# Fakturerat min femte månad

Tänk vad tiden flyger på ändå. Jag har gjort min femte månad på konsultuppdraget jag har, vilket ursprungligen var längden på uppdraget. Nu är jag förlängd ett gäng månader till, vi får se exakt hur länge det blir, och jag är riktigt glad över det. Egentligen hade jag tänkt vara ledig juni-juli-augusti och så blir det inte alls nu, men jag har på slutet verkligen känt mig nästan som vanligt igen. Jag känner mig återhämtad, stabil, och mitt minne är åter pålitligt. Det är grymt att ha ett kul uppdrag som kräver lagom av mig – som har känts som bekvämlighetszon ett tag även om jag förstås får vara på tå. Jag trivs. Det är skönt att vara på en hälsosam arbetsplats. Men jag får såklart fortsätta att vara på min vakt, och jag kommer behöva anstränga mig för min återhämtning och lära mig hur jag hanterar vissa frågor hela livet. Det är en pågående process.

# Sprungit för Terese

Den löpning jag ägnat mig åt är inte lång och inte särskilt ofta förekommande, men en eller ett par dagar i veckan ger jag mig feelgood i mina hemmaskogar. Och just nu springer jag för Terese.

Det går inte en dag utan att jag tänker på Terese nu. Fina, peppiga Terese Alvén som gett så mycket tränings- och rörelseinspiration till så många kämpar just nu så enormt. #fuckcancer . Helena Olmås startade en insamling till Cancerfonden i Tereses namn, som du hittar här. Jag har givetvis bidragit och vill uppmuntra dig till att göra detsamma. Spring, eller iallafall rör på dig, och lukta på blommor, skog och sommar – du som kan. Sänd Terese en tanke, Spring för Terese och bidra nedan.