Kvällssurr

Varning för surrinlägg.

Idag gav vi oss på en väldigt utmanande övning. En man vet redan innan att inte kommer bli så bra, men likväl. Vi drog nämligen till IKEA denna tisdagskväll. Vi behövde spana in lite grejer till köksön. Vi ska även sätta upp en täcklist under väggskåpen i köket för att fälla in spots där, och då nyansen på IKEAs Applåd är väldigt snarlik vår Marbodal-lucka kan vi lika gärna köpa det där otroligt mycket billigare.

Fast när vi ska göra sånt där så blir det sällan så enkelt som det låter. Eller snarare tycker vi det är rätt svårt och jobbigt, och ännu värre blir det liksom.

IKEA med två små barn vid halv 6-snåret på kvällen… Njae säger jag. Trots att vi inledde i restaurangen.

Täckskivan till väggskåpen var inte i bra mått, så jag vet inte om vi kommer kunna köra på den. Osnyggt med skarv mitt i liksom. Vi vill helst ha en hel som är nästan 240 lång, men det verkar väldigt svårt.
H drog sedan till Fredells när jag åkte hem och la barnen, och där mötte han som alltid (när vi gör sånt här, inte på Fredells rent allmänt) en okunnig snubbe. H frågade efter spottar att fälla in i täckskivan, men det fanns inte tillräckligt grunda enligt han på Fredells. Möjliga täckskivor är typ 18 mm så spottarna måste vara mindre – men nej det finns inte enligt honom. Konstigt att jag då läst om det på flera ställen på nätet? Och när H var hemma igen hittade vi just sådana och var säljs de i butik då om inte – Fredells. Suck. Vi behöver alltid prata med flera personer innan vi får rätt svar. Vad skulle vi göra utan google?

IKEA för övrigt gav utdelning på ett av två väggskåp (inte en okej hit-rate) men i övrigt kommer vi behöva åka dit utan barn för att få till det vi vill.
Enormt imponerad är jag dock av priset på stommar där, det är ju helt otroligt. Vi är ute efter två stommar till väggskåp som ska in i ön, och de kostar mindre än 200 kronor.

Sedan har vi ytterligare ett problem, täckskiva på kanten av köksön. Vad jag sett hittills så finns inte det i tillräckligt stor storlek (111*87). Så vad göra? Jag har ett svagt minne att det går att måttbeställa på Marbodal, får ringa dem om det.
Vi började smått fundera också om vi istället ska dra ner bänkskivan över hela kortsidan, men när vi tänkt efter en massa kände vi att det nog blir lite väl maffigt då den är kolsvart.  

Ja det är ungefär det vi gjort ikväll. Föga upplyftande. Men det blir säkert fint när det blir klart! Om det nu någonsin blir det.