Köket – mellanspelet

Den här veckan har det verkligen hänt saker i vårt kök. Inte att vi dragit igång med köksön, nej nej. Utan det är istället ett mellanspel som gjort att det lyft vi gjorde i köket i höstas nu riktigt kommer till sin rätt. Ser ni direkt vad?

Nej, det är inte bara mattan. Men den är ny och passar så otroligt bra i köket. Det är en pappelina-liknande i liksom sånt plastmaterial som är genomsmidigt i köket. Jag fick den i födelsedagspresent av bror och Erika, klockrent! Har man dalaursprung så måste man ha förekomster av hästar i sitt hem, så bara är det.  

20120331-133825.jpg’Kök från Marbodal, bänkskiva svart kompaktlaminat från Kvik.

Och det är just här i köket vi har våra hästar. En som är arvegods från min farmor, en som jag fått som tack för toastmasteri på min vän Annas bröllop och en som H fick runt halsen av mig när han gick i mål i Vasaloppet förra året.

20120331-133852.jpg

Men nu var det ju inte det jag skulle berätta, utan om det vi fått klart i köket som gjort det så superduperfint! Vi har haft en elektriker på besök, och han har tagit bort vår fula gamla armatur i form av lysrörsvariant och istället satt in spottar. Det gjorde han genom att sätta en hel passkiva/täcklist under bänkskåpen och i dessa fräsa ur plats för spottar. Spottarna är inte helt infällda pga att de som är tunnare (t.ex hide-a-lite) har sämre kvalitet och dessa bra var 20 mm och passskivan bara 18 mm. Men att de sticker ut det lilla gör verkligen ingenting, de är vita så de smälter in superbra ändå.

Förutom allmänt snyggt och en känsla av luftigare kök så är ljuset kanon och det kan även dimras. Suveränt!

20120331-133845.jpgSvart diskho också från Kvik. Skulle behöva byta ut kranen också, den är kvar från standardköket.
Man får bortse ifrån att vi inte torkat av kaklet helt hundra efter allt skruvande, behövs ett ordentligt varv till ser jag.

Eluttagen hade vi tidigare av ”hörn”-variant men de kändes otroligt fula och klumpiga. De vi nu bytt till är inte snygga de heller men de är lite mer diskreta iallafall.

 

20120331-133903.jpg

Dimmern sitter mot fläkten så man når den bra, och numera har vi också en spot inne i hörnet – där fanns tidigare inget ljus alls.

20120331-133909.jpg

Vi är supernöjda, lustigt hur ett mellanspel kan bli det som gör den stora skillnaden (det borde väl gjorts på en gång med resten av arbetet egentligen men det blev inte så).
Sen drog han även fram ett nytt eluttag där som köksön ska var, för det fanns inte innan och behövs till vinkylen.

Nästa steg – bygge av köksö! Det blir väl om en månad eller något, hoppas vi. Där är hantverkare ännu oklart, men nu har vi ju fattat hur en bra sådan jobbar så nu kommer vi välja med lite mer omsorg än vi gjort tidigare.