Jag är så sjukt nöjd med dagens långa långrunda. Nog sjutton känns 18 km rejält långt, men jag hade driv hela vägen idag. Stumma ben på slutet, bra flås konstant, och efter 17 hopp om att H skulle dyka upp med bilen när som helst. Fast inga problem in till 18 och det borde sjutton inte vara det till 21 då heller tycker jag. Hur störd blir man av allt folk på Göteborgsvarvet är frågan nu känns det som. Startandes i startled 22 (=galet långt bak) och allt.
Men ändå. Galen pepp verkligen. Första 6-7 kilometrarna kom jag till och med på mig själv med att tänka ”Hur kan jag känna mig så lätt?!”. Med mina pluskilon och allt (hade ju hoppats vara iallafall 3 kilo lägre än detta nu). Jag tror aldrig jag känt så innan. Alltså jag är ju inte lätt men jag kände mig inte tung förrän långt över milen. Nice. Jag ska sluta tänka på mig själv som tung när jag springer, det blir bara ett hjärnspöke. Eller som H sa när vi körde ihop och apropå att det enligt mig borde vara så mycket skönare och lättare för honom med sin löparkropp – ”Men du… jag väger ju 20 kg mer än dig, tänk så istället”. Hm. Så sant. 🙂

20120429-203428.jpgRundan var nice då det var lite nytt och stundtals ordentlig skärgårdskänsla. Men på det stora hela rätt värdelös då det inte fanns trottoar/cykelväg så jag fick springa på vanliga vägen, utan något utrymme alls, och bilar blåste förbi i 90 – ibland mer. Fick till och med stanna och hoppa över sidoräcket ett par gånger. Inget vidare trevligt.

Jag sprang alltså hem från Vindö idag. Messade H vid 14 km och lagom vid 18 så kom han och hämtade upp mig så vi kunde åka hem. Eller rättare sagt så var 18 mitt mål så där stannade jag på en busshållplats och stretchade ond kropp (irriterande att jag sprang och fram och vände tillbaks lite extra för att hamna över 18, men klockan fattade inte att jag vände och stannade – och så blev det en sån där irriterande 17,99 när jag väl avslutade passet fastän det stod på 18. morr).

Nu börjar nedvarvningen inför loppet. Imorgon kör jag Yoga (om jag får plats trots min reservplats), som jag hoppas ska kunna ge mig lite välbehövd stretch.