Grilla tortilla

Igår körde jag träningspass a la Jenni (som gett total träningsvärk i varenda muskel från midja och nedåt, underbart) och idag gjorde jag mat inspirerat från samma håll. Vad skulle jag göra utan henne? 😉

Maten var alltså grillade tortillas. Man fyller massa gott mellan två tortillabröd, grillar på båda sidor på grillen (man pressar dem med en stekspade och vänder dem med hjälp av en tallrik) och serverar helt enkelt uppskuret i bitar. Enkelt att göra, väldigt gott men opretentiöst på samma gång och perfekt när det även ska smaka för barnen.

Givetvis fyller man med det man vill (gärna lite större bitar så man känner smaken av alla råvaror ordentligt), och såhär fyllde vi idag:

Båda: Riven mozzarella (behövs inte jättemycket, bara så det klistrar ihop) först och sist.
Vegetarisk: Skivad avocado, skivad tomat, skivad rödlök, svarta bönor, finhackad vitlök, färsk koriander, salt & peppar, limesaft
Kyckling: Grillad kyckling, mango, avocado, rödlök, färsk koriander, salt & peppar
Åt barnen körde vi kyckling, mango, tomat och ost.

20120819-195455.jpgMiddag för åldrar mellan 5 mån och 35 år. Eller okej då, minsta lilla S smakade inte men förgyllde med sitt sällskap iallafall.

Vanlig tacosalsa och gräddfil är gott till, och det lilla extra blir det med en fräsch salsa fresca och mumsig guacemole.

I salsa frescan utgick jag från Sigrids recept och kompletterade med persilja mm.

4s tstora tomater
0.5st gurka (urkärnad)
4st salladslökar eller 1 liten rödlök
1st färsk chili, grön eller röd
Saften av en limesaft
0.5 st lime, zest
0.5 dl färsk koriander, hackad
0.5tsk flingsalt med hickorysmak
Salt efter smak

20120819-195504.jpg

Oftast kör jag stavmixer för att få till guacemolen och ihop med lite gräddfil, men har man tur och hittar de där perfekta avocadosarna så är det ändå godast att bara mosa så den blir lite chunky. Tre mosade avocados, ett par vitlöksklyftor, lite citronsaft och några droppar tabasco, lite finhackad rödlök och tomat – så lyder receptet för min bästa riktigt avocadomastiga gucce  – har ni några andra tips att ge?

20120819-195511.jpg

Ja, och så kan man ju såklart lika gärna steka sådana här tortillas i en stekpanna (utan fett) – men nu är det ju fortfarande sommar så då grillar vi, eller hur? 😉 Och, förutom att man kan köra flera samtidigt så ser det ju så mycket härligare ut med de där grillränderna också.