Kvarg-tipset

Eftersom jag inte vill vilseleda er, som att bara berätta om nyttiga saker, så får jag väl inleda med att berätta att kvällens påse smågodis var väldigt god. Det var inte igår (faktiskt inte sedan semestern iallafall) så det fick bli så. Men iallafall.

Något som alla nyttiga människor (sån som jag är ibland ändå) pratar mycket om är kesella – eller kvarg som är det rätta namnet. Kesella heter bara Arlas variant. Jag försöker med den där kesellan, men ärligt talat så tvingar jag i mig den som nyttigt mellis/frukost. Konsistensen ligger inte för mig (som har svårt även för yoghurt), det växer i munnen. Sen har jag lärt mig att Icas är godare och växer lite mindre. Och i rätt blandning (med lite honung och nötter t.ex, eller med lite stevia-sötad fun light, och /eller proteinpulver) kan det vara rätt gott.

Ok sluta jiddra och skriv ett kort inlägg för en gångs skull!

Jo men såhär. Det finns en kvarg på Lidl. Jag hatar Lidl, vill inte sätta min fot där på den vidriga affären – men gå in och köpa kvarg kan jag väl göra då om det kniper. Halva priset mot övriga märken, och i mitt tycke (och det viktigaste då) – bättre konsistens. Topp! Ännu bättre är blandningen yoghurt-kvarg som kostar typ 6 kr, som passar min mun bättre. Väldigt billigt, tänk att Skyr kostar typ 18 kr! Mindre protein i yoghurt-kvarg än ren kvarg men helt okej ändå, och blanda i proteinpulver och man är hemma. Jag ska bunkra, yoghurt-kvargen blir min nya mellis under hösten. Dagens tips!

20120819-223535.jpg