Max vill ha…

Eller om det är mamman..?

Jag såg iallafall ett så otroligt fint hus till Duplo häromdagen. Jag hade inte så mycket tid så jag sneglade bara snabbt och hastade vidare. Nu undrar jag vad det var jag såg? Centralsjukhuset? Familjens hus? Jag tycker nämligen att det första ser lite roligare ut än det andra, när jag nu kikar vidare.

Grejen är att Max bygger duplo. Och när han byggt ett väldigt högt torn bygger han ännu högre. Och på bredden och längden, och på med djuren, och blommorna, och gubbarna. Sen hjälper Stella till. Och jag. Många stunder spenderas på golvet ihop. Eller han själv för den delen, och att roa sig själv stunder är ju inte fel.

Problemet är ju då att bottenplattan han har är en sån där ganska liten platta. En större är ett absolut måste. Men… huset då. Jo, han är intresserad av Stellas pippi-hus men får inte vara på hennes rum och leka med det. Ett Duplo-hus skulle han kunna leka med och bygga på. Det är stort, och båda barnen skulle kunna samsas med det. Jag skulle få plats.

Perfekt julklapp, med andra ord!

Men så är det ju bara september… Och än är han så liten så han inte förstår innebörden av att önska sig och vänta. Han skulle lika gärna kunna få det nu med andra ord, och få billigare saker vid jul – honom kvittar det för.
Och det är ju nu han tycker att det är roligt. Vi snackar 4 månader som han kommer leka med huset, om vi har tur. Före jul alltså. Kanske år efter det.

20120910-213301.jpg

Så jag funderar skarpt på att gå lite emot mina principer (att ge dem allt de vill ha) och köpa ett sånt där. 700:- låg det på på Barnens hus.
Förresten har jag letat på Tradera och Blocket också, men bara hittat lösa delar och liknande – och det till dyra priser. Så jo. Ett hus får det nog bli. Har ni? Gillar ni? Vilket skulle ni valt?