bästa cyklop för barn

Bästa cyklopet för barn

Det är egentligen kört redan på förhand att tipsa om detta, för det går inte att besrkiva skillnaden av detta mot vanliga och behovet av just en sån här grej. Men jag försöker.

När Stella var 3,5 var vi ute och reste, och det badades varje dag. Stella älskade det- men hatade att få vatten i näsan/ögonen. Vi försökte med simglasögon, men nej. Köpte ett cyklop för juniorer och ja – det gick hem, då det satt över näsan vilken hon var känslig för att få vatten i. Men vi mådde direkt dåligt av att se märkena dessa efterlämnade på hennes ansikte. Det måste ha gjort jätteont! Och inte nog med det, utan de läckte ändå in vatten.

Hon lärde sig simma. Nej, inte med huvudet över vattnet – men att flyta fram med egen teknik lärde hon sig behärska. Hon utvecklades ytterligare, och ville hoppa ännu mer, dyka, gå direkt från dykande till att simma vidare. Det gick bra, men när hon hoppade tappade hon allt för ofta sitt cyklop och blev stressad/ledsen av att få vatten i ögonen.

I Thailand mötte sedan kusin Nils med familj upp, och han hade en cyklop som var av helt annan typ. Aqua Reef Aquasphere Junior/barn är cyklop av mjukaste material. Cyklopet står inte ut från ansiktet som vanliga cyklop gör utan är följsamt längst med ansiktet. Det är lite svårt att beskriva… men det innebär att om barnet hoppar med det på så gör inte vattnet att cyklopet åker upp i pannan utan det sitter kvar, slimmat längs ansiktet. Och är bekvämt.

Numera är Stella ibland okej med bara simglasögon (utan nässkydd) men nej. Vill ni ha bad-glada barn oavsett vad de tycker om vatten i ögon/näsa så är detta något ni bara måste investera i.

Snabb googling ger enbart denna länk att hitta setet på (vet inte om det var därifrån bästa svägerskan, Nils mamma, sedan köpte det i 4-årspresent?). Köp! Nästan lika bra investering som cherekringar. Cherekringar etta, detta snorklingsset (och då främst googlesen) tvåa. Sen behöver ni inget mer (förutom badbyxor). Nöjdaste, badgladaste barnen.
Enjoy!

Update 2019: Jag har uppdaterat detta inlägg med en nyare bild. Det här är Meja, som också liksom sin storasyster Stella som är 8 år äldre hittade simlyckan med exakt samma glasögon vid 3,5 år såldes efter att vi försökt testa med andra varianter som är billigare. Dvs – detta tips gäller ännu, detta ÄR det bästa cyklopet för barn. Bästa simglasögonen för barn överhuvudtaget.

Följ mig!

Mer läsning...
Cherekringar – runda armpuffar för barn