Ja, den där fredagen som infann sig igår var galet efterlängtad och fredagskvällen levererade. Tacos ihop hela familjen (någon mer kanske? 😉 ), sen landade Stella en stund framför en hyrfilm och strax därpå så även vi. Vi såg Hunger Games, grymt bra men inte så trevlig direkt. Rekommenderas!
Tidig kväll och dito lördagsmorgon.

Redan en bit före 9 imorse satte vi oss på tvärbanan för att avancera mot Skanstull och Eriksdalsbadet. Det var två väldigt taggade barn som närmade sig badet. Som de älskar det! De är som fiskar i vattnet, Stella har kvar simma-utan-puffar-tekniken (lärde sig ”simma” när vi var i Thailand och hon var 3,5) och imponerar så på oss, men inte minst älskar hon att åka rutschkana och att hoppa från kanten. Hon har ett grymt bra cyklop som hjälper med det – jag ska återkomma med ett tips där. Det var inte bara Stella som tog stora rutschkanan med glädje, utan Max likaså. Stella drog lilla rutschbanan på mage och även där ville lillebrorsan göra lika (”åka meja!” ”heja mass!”). Så galet söta! Max hoppar från kanten som en galning, vi försöker öva på att han måste vänta tills vi säger till – det känns som något viktigt för honom att lära sig om man säger så…
Nära 2 timmars familjekvalitet, otroligt kul!
Efter badet var det jag som hade Max med mig vilket brukar vara nitlotten i sådana sammanhang. Idag var han dock en riktig stjärna och satt lugnt och knaprade på ett äpple så jag hann  med påklädning och smink och hela köret – inte illa!

20120929-165048.jpg
Så stora de känns när de sitter ihop på tvärbanan! Max redo för sim, blåser upp bästa puffarna ”cherekringar” – borde finnas på alla badande barns armar!. Efteråt i gosiga badrocken ätandes äpple, med skrynkliga små tår i förgrunden.

Vi vågade inte ta oss längre än till Skanstull/Ringen för lunch, Max var galet trött efter badet. Vi fick dock i oss mat som gladde alla – sushi åt mig, pasta åt pappan och pannkakor åt barnen.

20120929-165110.jpg
Finaste ungarna idag, Stella i jeansklänning Lindex, tights HM, kofta Geggamojja, Max i manchesterbyxor HM, jeansskjorta och kofta Lindex, båda skor från Warp/Stadium.

Sen slocknade Max och det innebär skönhäng för pappan och till och med lite O’Learys för fotboll och öl med en kompis, härligt för dem! Men ännu roligare hade jag och Stella för vi gick till Filmstaden Söder och checkade in på Sammys Äventyr 2. Stella älskar 1-an och tittar alltid på den ihop med kusin Nils så det var en given succe. Visserligen kan jag tycka att 1,30 är aningen långt men Stella hävdade att det var roligt hela tiden så det var väl det då. Grymt gulliga är de iallafall de där sköldpaddorna och jag älskar att man kan gå på bio och till och med tycka om att se filmen!

20120929-165121.jpg
Efteråt såg Stella längre på en kille som jonglerade utanför Söderhallarna, och sedan tyckte han att hon skulle hålla en fackla. Det såg stabilt ut men lite nervös var jag ska erkännas. Min duktiga tjej tog dock uppgiften på största allvar så orolig behövde jag absolut inte vara.

Efter lite shopping (10 minuter Lindex gav 2 t-shirts och 2 skjortor – grymt!) mm kom vi hem på seneftermiddagen, enormt nöjda alla 4.

Idag äter vi inte familjemiddag utan barnen är utfodrade och för mig ska det bjudas trerätters och vin av bästa mannen, niiiice.

Boosta familj var planen för helgen och det gör vi verkligen – och då är vi ändå bara halvvägs. Sådana här helger gillar jag alla bäst.