Home sweet home

Efter Stellas knatteskutt, hemmalunch, träning och lite så, gjorde vi som vi förstått att så många andra familjer gör på helgerna – fixade hemma. Dvs, först drog med oss barnen för att handla lite. Hur gör man det egentligen? Funkar era barn på såna ställen? Våra gör det inte (läs: Max). 10 minuter Clas Ohlson och de var helt färdiga, typ.

Men men. Vi fick iallafall lite fixat hemma.

Först och främst har vi blivit med arve-skåp. Jag gillar verkligen att blanda upp nytt med gammalt men tyvärr var jag bättre på det för 15 år sedan än jag är nu. Söker ändring. Gillar personligt. Vårt hem är för modernt – fast å andra sidan gillar jag det och har inget behov att stressa fram något annat.

20121021-200344.jpg Tavlorna ovanför är målade/skapade av Lisa Bengtsson (det hade hon tid med innan hon blev sveriges kanske främsta mönsterdesigner).

På Clas Ohlson kompletterade vi befintliga ramar (gamla ärvda, canvas, vanliga ikea…) för att göra en version 1 av tavelvägg. Som ska bli lite mer minnen än bara foton har vi tänkt – vi får väl se vart vi landar. Det är i hallen vi tagit ner tavellister för att börja göra en lite mer personlig vägg. Vi vill ha oregelbundet, mycket, tight men ändå luftigt, svartvitt blandat med färg, varm känsla och ja – personligt. Det är en bit kvar – men vi har iallafall börjat och hittills känns det som att vi är på rätt väg. Mer foton med rätta känslan från ställen vi tycker om är nästa fokus, och in med lite pryttslar och så emellan. Fler ramar med historia ligger också på önskelistan. Lätta upp med ramar i guld och trä, säger jag, Henke tycker ramarna ska hållas svarta. Vi får se hur det utvecklar sig – men växa ska den.
20121021-200351.jpg

Underbar bild framkallad som canvas, Stella och Max här och där (på för många ställen, flera av dessa ska bytas snarast), Henke och Bill Clinton, Peace & Love, Nya Zealand, handavtryck, bokstav, …

Vi har också bytt en gardin som jag stört mig på sedan vi flyttade in (!) och hängde upp lite på måfå, fixat så det går att öppna skåpsdörrarna till köksön och lite annat smått och gott. Produktivt!
Barnen lekte under tiden bra ihop på Max rum, helt otroligt!