Mingelblogglängdkväll

Ja ni vet, riktig mix idag!

Efter jobbet joggade jag med andan i halsen till Östermalm, för att träffa upp Annika. Vi skulle gå på bloggmingel på Feminint, en väldigt fin underklädsbutik på Östermalm.

20121024-221514.jpg

Som vanligt var det mgroup som stod för arrangemanget. Det gör de bra! Det var lite trångt i butiken, men det är verkligen en butik att ge sig till om man vill hitta det lilla extra i underklädsväg. I rätt storlek och sånt. Det kan de garanterat där!

20121024-221526.jpg

Jag fastnade i Annikas kameralins men inte Annika i min, dåligt. Här är hon iallafall, med en glad blogg med en härlig blandning av resor, träning och livet – bästa blandningen!
(Apropå foto så har yours truly knäppt nedersta bilden på Annikas namne med efternamnet Duckmark i hennes blogg.)

Vi tog en fika på det och snart kom Linda och slöt upp. Det är så härligt med bloggen att det faktiskt ger tillfällen att träffa grymt inspirerande och sköna människor som dessa båda. Träningen sammanför oss men inte bara det – så jag vet inte om vi kom ihåg att prata så mycket träning under den korta fikan..? Blev det mest jobb..? Hur som.

Jag och Linda gick sedan vidare till Alewalds där det väntade tjejkväll på temat längdskidåkning. Alewalds är en fantastisk butik i kategorin (dvs friluftsliv), med ytterst kompetent och service minded personal och alla de bästa märkena. Tjejkvällen bjöd på 20% rabatt på hela sortimentet, massa visningar från deras olika märken och föreläsning/information om träning och skidåkning. Jag och Linda bänkade oss på första parkett. Linda för att hon är typ proffs (hon tävlade iallafall länge) och jag för att jag är novis och behöver alla tips jag kan få.

20121024-221549.jpg

Olympiska guldmedaljören Anna Olsson var där och pratade, liksom Staffan Larsson som kanske är mest känd för att han stakade sig igenom hela Vasaloppet 1994, och kom 5:a. Det minns till och med jag! Fast han har vunnit också (och kommit tvåa flera gånger).

20121024-221558.jpg

Så vad passade väl bättre än att Staffan himself skulle hjälpa denna novis med att hitta ett par skidor som ska klara tjejvasan och kanske inte så mycket mer?! Jag fick finfin hjälp och det blev givetvis Madshus, för det är tydligen märket Staffan själv kört på. Det blir säkert bra. Så länge min pappa inte ger sig på vallningen kan väl inget bli fel? Nu ska jag inte skylla på honom för att det där med skidåkning aldrig blev någon hit för mig (för jag var dessutom väldigt lat som barn och grät och kastade stavar och sådär) – men för att gardera mig mot hemska barndomsminnen med bakhalt och dåligt glid så pröjsade jag på en gång för glidvalla och tejp som de lägger på åt mig. Tack.

20121024-221605.jpg

Bästa hjälpen var dock ändå Linda, som peppade genom ”du kommer inte märka skillnad på de där två ändå” så min vana otrogen kom jag inte alls ut med det dyraste som jag inte behöver utan bara okej bra prylar för mig till ett okej pris. Bra där, tack Linda!

20121024-221628.jpg

Kvällen bjöd således på grymt trevligt sällskap, två goodiebags och en hel massa fina inköp.

20121024-221616.jpg
I goodiebagen från Feminint en BH från wonderbra, riktigt grymt! (jag hade dessutom turen att få rätt storlek, yayy på den!), trosor, choklad, varuprover och lite smått och gott. Från Alewalds matrelaterade goodies, ullstrumpor mm. Tackar!

Förresten… det är ju inte bara skidutrustningen jag behöver. Även om jag sprungit ute på vintern osv så har det oftast skett i typ innebandyjackor och sånt. Jag känner ändå behov av en riktig jacka att ha som lager 3 under skidåkning och löpning i vinter. Det var då den här underbara tingesten från Craft uppenbarade sig. Finaste lila med turkos dragkedja, jamen ni fattar? Den följde med hem. Och ja just ja, ett par tights från Craft lade jag beställning på också (slut i storlek).

20121024-221636.jpg

Nu ska jag bara invänta vintern. Den behöver dock inte skynda sig. Det räcker om den kommer i december. I Dalarna och i Ågesta – i Stockholms innerstad kan vi vara utan den.

Tack för ikväll, MGroup, Alewalds, StaffanLinda och Annika! You made my day!