Casall T.O.D – live

Ikväll var jag iväg på ett träningsevent som bloggaren Spark i baken stod för. Det var Casall som bjöd på ett träningspass ihop med PT-n Matthew Griffins, som också är personen bakom träningsprogrammen i Casalls app ”T.O.D”. TOD står för ”training of the day” och i Casalls app finns inte mindre än ett 70tal olika träningsprogram. Man kan välja program baserat på muskelgrupp, cardio/styrka, vad man har för redskap (för det är klart man ska använda Casalls redskap, konstigt vore annars), hur länge man vill träna, hur avancerad man är (beginner, intermediate, advanced) etc. Enormt bra koncept när man inte vill/hinner göra sitt eget pass eller vill ha lite ny inspiration – och framför allt så passar de utmärkt att köra hemma (om man har lite utrustning). Appen är gratis så bara att gå in och ladda ner!

Nedan några bilder på Matthew och några av Tereses läsare som var med på eventet idag – och vår utrustning som var en lätt kettlebell (8 kg hos mig), hantlar, pilatesboll och medicinboll.

20121114-214425.jpg

20121114-214439.jpg

20121114-214450.jpg

Matthew började med att berätta lite om appen ihop med Casalls marknadsansvarige Sara och Terese till vänster (som får bebis vid jul).

20121114-214458.jpg

Jättekul var också att Linda och Annika var där (Annika skriver om eventet här och har fått med mitt ben på bild också ser jag).

20121114-214512.jpg

Vi körde pass #47 ”Results in one” som var ett 30 minuter långt helkroppspass ”strenght” ”advanced”. Jobbig styrka? Oh ja. Avancerat? Eh, ja. Vissa övningar var enormt tekniskt (och corestyrkemässigt) svåra, vi kan väl konstatera att Matthew hade höga tankar om oss deltagare – och att vi kan träna lite på intermediate-nivån ett tag till. (Om inte alla så iallafall de flesta). Härligt jobbigt hur som!
Sen körde vi ett 15 minuters magpass, #4 ab shape.

Ytterst nöjd och trött efteråt! Och helt klart övertygad om att appen kommer användas mer från och med nu, jag har inte använt den sedan jag först testade den i början på september…

Förutom en trevlig kväll med ett bra pass fick vi en fin goodiebag – Casall-träningslinne, vattenflaska, svettband, hårband och en rabattcheck i deras konceptbutik – tackar tackar Casall och Terese!

20121114-221313.jpg
Här kikar jag in på klassen före, som gör avancerade ”Turkish Get Up”. Den var två i avancerad-listan, ”Thread the needle” tog förstaplatsen.