Längdtekniken

Imorse träffades jag, Annika och Linda i Rudans friluftsområde i Haninge (som är ett av få spår i Stockholmsområdet som fortfarande har snö), för att jag och Annika skulle få lite tips gällande längdtekniken av Linda. Jag och Annika som siktar mot våra första Tjejvasor (och i samband med det första kilometrarna sedan typ barnsben) och Linda som tävlat massor och sånt, och har full koll på tekniken.

Ytterst välbehövt, skulle jag säga!

20130106-203203.jpg
Linda instruerar stakning. Håll lite vinkel på stavarna och höj inte axlarna för högt, t.ex. Raka stavar stoppar liksom upp och sliter på axlarna.

Efter ett gäng åk fram och tillbaka, uppför och nerför, med tekniktips, analyserande ögon och övningar med och utan stavar osv, så gick vi in till ett lite längre spår (Övre Ängarna, 3,3 km) och drog ett varv runt där. Riktigt fint faktiskt, även om de där av snötäcke hängande grenarna saknades lite.

20130106-203211.jpg
Här kommer tjejerna kämpandes på sluttampen av varvet.

Vad gäller tekniken så ska jag öva på det där med stav-isättningen vid dubbelstakning, frånskjut vid diagonalande och jag tar också med mig medvetenheten om var man har glidytor under skidorna och hur man kan utnyttja det /lägga tyngden rätt vid olika tekniker. Rent allmänt tyckte Linda att jag hade rätt bra teknik. Så det var ju bra att jag är på rätt väg (men såklart har mycket att öva på även som glad motionär) – men det oroande med det är ju att det alltså helt enkelt inte finns några genvägar till att ta mig fram snabbare än jag gör. 😉

Nedan förevigades vi av Lindas mobil och delades på hennes Instagram.

20130106-203217.jpg

Tack för fina timmar i spåret, tjejer! Det här kan ju inte bli annat än bra inför loppet i februari – som vi ska köra alla tre.

Och, är det någon annan som är sugen på teknikträning med Linda så är det fullt möjligt – kolla här.

Med det stänger jag igen träningsveckan som blev rätt tuff när den väl tog sig efter trött nyårsafton och nyårsdag. Powerwalk onsdag (pga halsont inget pass), styrketräning torsdag, crosstraining fredag, crosstraining lördag och skidåkning söndag. Men, ingen vila imorgon för då drar fokusmånaderna med Bodycomf igång. Can’t wait!