Idag har varit en helt fantastisk dag – vinter när den är som bäst! Strålande sol med ganska värmande strålar, ett par minusgrader, fantastiska isar. Magiskt.

Det är ju helt underbart med vackra sjöar/hav och skogar sådana här dagar vilket många bilder på Instagram (jag: LifeOfLisaF), bloggar och FB vittnar om – men jag tycker det är så sjukt häftigt att kunna gå ner på isen strax nedanför vårt hus och få det här. Ishockeymatcher med Söders höjder i bakgrunden. Vackra, vackra Stockholm i mitt hjärta.

20130203-200918.jpgKajen. Älsk. Badbryggan, ”hockeybanan”, Söder och Årstabron. Hemma. Vackert.

Kanske inte Kajens hjärta (för det är nog torget) men en av huvudpulsådrorna iallafall är badbryggan. Idag, skridskobryggan. Där dracks det många koppar varm choklad idag och många barn rumlade runt på bryggans lutningar.

20130203-200925.jpg

Och som alltid träffade vi Kajenvänner. Mysigt!

20130203-200935.jpg

Stella hade med skridskor men vi hade inga höga förhoppningar. Sist vi körde i Borlänge deklarerade hon på yttersta allvar att hon aldrig ville åka igen, och det gick allt annat än bra. Skridskorna togs dock på med goda miner, och med stapplande steg gav hon sig ut, hand i hand med Henke.

20130203-201044.jpg

10 minuter senare tog hon sig fram för egen maskin! Jag vet att det finns fyraåringar som åker obehindrat men vi är subjektiva och detta var stort för Stella – och jag är så stolt över henne. Hon var så duktig! Gick fram med bra balans, parerade flera ögonblick av obalans, föll några gånger men höll humöret uppe (bara en sån sak!). Så roligt!

20130203-201104.jpg

Sen drog vi till Länna sport och letade nya skidhjälmar åt oss vuxna-snart-i-Alperna (inget köp dyra dyra), cykel åt Stella (att önska sig alltså. Hur stora har era barn, 16 tum, räcker det? Hon ska ju lära sig liksom… och har en lillebror som kan ärva sen…) och lite så. Skön söndag!