Jag har ett par lediga dagar på hemmaplan den här veckan (inför jobbstart på nya jobbet på måndag), och barnen som ska vara lediga tisdag lunch till fredag behöver stimulansen förskolan ger. Så, jag tycker det är ultimat win-win att ta en lugn och därmed harmonisk morgon ihop, lämna så sent det går, få lite egentid, och sedan hämta lite tidigare än vanligt. Alla glada och nöjda.

Så, efter lämning åkte jag till Sickla för ett träningspass. Idag gjorde jag det andra av de fyra nya träningspass Helena lagt upp för mig. Mer fokus på kondition och inte då det jag är bekväm med (dvs löpband) utan på roddmaskin. Eller rättare sagt så inledde jag på löpband med kul upplägg med ändring av hastighet och lutning regelbundet, men sen var det roddmaskinen som gällde. Jag har hos Linda läst om hennes utmaning att klara 1000 meter under 4 minuter. Alltså, hur gör man då, undrar jag? Linda, du är sjukt duktig! Av mina intervaller där idag kom jag som bäst (det jag trodde var sista, när jag ”vågade” kräääma ur rejält) ner på 2:01 på 500 meter. Hade inte klarat lika länge till direkt. Men ett mätbart mål med intervallerna dessa fyra veckor skulle kunna vara att klara alla på under 2:00? Lite bättre teknik och rodd-flås borde jag ju kunna få? Vi säger så. Ska försöka komma ihåg att följa upp på den.
Kanske lite utmaning på inledande löpbandet också, idag började jag på 10 km/h utan lutning (uppvärmning förstås), ökade lutning varannan minut och hastighet varannan minut, och sprang sista minuten på 12,5 och 2 i lutning. Vad kan jag landa på där (men ändå klara rodden efteråt)?

20130204-202354.jpg

Mellan intervallerna styrka, efter helheten en massa mage. Jättebra pass, men visst är det ett som kräver pannben… Det har jag. Jag insåg när jag lagt mig för sista styrkan efter rodden att jag missat en omgång och tänkte att ”aja, nu vet jag det till nästa gång”. Men det kändes inte bra i kroppen utan liksom skavde, så det slutade med att jag gick och körde den sista j##¤¤”a intervallen. Haha.

Om rodd kan sägas att jag verkligen avskytt det tidigare, men jag har blivit mer kompis med den där maskinen efter att ha värmt upp med den ganska mycket senaste månaden och jag är ganska fast. En crosstrainer ställer jag mig fortfarande inte på och löpbandet gillas mest, men rodden har sin tjusning.

Nog om det. Efter dusch blev det lunch med en kompis, lite inför-Alperna-ärenden, en groupon-massage (lyx! och välbehövligt för ond nacke) och en sväng till jobb-kunden för att lämna tillbaka dator och annat där (phhhhew vad skönt!) innan jag drog och hämtade barnen. En ovanligt fin måndag, om än egentligen aningen intensiv för att vara en ledig! Återhämtning kan se ut på olika sätt… Uppenbarligen.