Utelöpningspremiär!

Jag har medveten legat lite lågt med utelöpningen. Inte bara på grund av kyla och med det en vilja att känna riktigt vårspritter när det väl blir vår och läge för mindre kläder – utan för att jag fortfarande kör med PT online och fokuserar på styrketräning i en månad till. Löpning kommer, och kommer från april till september vara min huvudsakliga träningsform – men i år har jag haft så bra alternativ med längdskidåkning och gym så jag suger lite på den karamellen ett tag till.

Så det kan ju tyckas lite konstigt, kanske direkt korkat, att göra årets första pass i form av ett intervallpass med ett gäng inbitna löpare. Jo, lite då.
Men anledningen var ju då att den där Ida – löpningsguru från Lofsans facebookgrupp – var i stan och redo att köra ett pass med oss. Vi utgick ifrån härliga Rosa Skrot.

20130314-211400.jpg

Ida började med att visa lite tekniktips. Kraft uppåt, fotisättning rakt ned och lite så sa hon, bland annat.

20130314-211407.jpg

Sen joggade vi ner till Årstaviken och fick finaste utsikten.

20130314-211429.jpg

Sen började vi springa på riktigt. 10 intervaller med 90 sekunder löpning och 30 sekunder vila. Oerhört fint var det i skymningen. Vilket kanske inte så många såg, med tanke på tempot?

20130314-211617.jpg

Nu var det ju som sagt årets första utepass och ingen direkt mysjogg att tala om – och då ska jag inte vara särskilt hård mot mig själv. Jag sprang alla. I ett absolut helt okej tempo. På sista andades jag som en asmatiker (obs, det är jag inte) och hade nära på blodsmak. Det är jag grymt nöjd med. Heja mig! Och tack Ida för peppen på sista intervallen. In i kaklet!

20130314-211628.jpg
Ida såg fräsch ut efteråt. Såklart, hon är värsta proffset. Jag var inte fullt lika pigg. Men jätteglad ändå!

Linda och jag börjar få riktig rutin på att träna ihop och det är ju trevligt värre – så givetvis förevigade vi det hela, vår vana trogen. Min granne Sara tog spurtpriset tror jag bestämt, hon agerade hare men en sån där som aldrig ger sig. Peppepp!
En hel massa andra trevliga tjejer förgyllde också kvällen – jättekul att ha fått lite fler ansikten till namn inför lördagens boot camp.

20130314-211633.jpg

Det var ett fint och lite annorlunda sätt att spendera en barnledig kväll på. Inte minst med tanke på att jag sedan släpade mig hem med trötta steg och landade i soffan istället för på en restaurang någonstans. Inte ens en hämtsushi fick jag med mig. Med det – dags att packa väskan inför lördagen för imorgon lämnar jag hemmet tidigt och kommer hem sent.