Nej, alltså att det är såhär ljust och härligt redan vid halv åtta på morgonen hjälper föga när det är en decimeter nysnö på marken och minus åtta i luften. Mars är en tung månad, man vill ha vår och tror att det är en vårmånad, men det är otroligt långt kvar. Vilket roliga ”Vuxna människor har inte hamstrar” konstaterade redan för ett par år sedan. (Läs!). Mars ska liksom göra en besviken, genom konstanta bakslag.

Och det kan jag ta. Men i år pratar vi inte bakslag utan en hel månad med minusgrader ner mot tio. Helt sjukt! Det kan inte tas några steg bakåt, för vi har inte fått uppleva ett enda framåt, typ. Och det tänker jag gå omkring och vara lite irriterad över. Då är det illa, när till och med positiva jag låter min optimism påverkas av något så trivialt och helt opåverkbart som vädret.

20130319-202623.jpg

Vi försökte dock lite i helgen. Gav oss ut med två cyklar, balans/springcykel och sparkcykel. Sparkcykeln som är världens bästa och som Stella älskat i två år uppskattades nu av Max. Det som är så speciellt med denna är att det är två hjul fram och man svänger genom att luta sig lite åt sidan. Dvs, det är en riktig balanscykel av sparkcykelvariant. Robust, stabil, klockren. Köp inget annat skräp åt era barn, denna är fantastisk! Mini Micro, köp t.ex på XXL för prisvärda 400:-.

20130319-202630.jpg
Inte bara rolig utan också bästa transportmedlet för ett barn som nästan vuxit ifrån vagn.

Max kommer få ta över Stellas, men eftersom sparkcykel är ett så förträffligt transportmedel (och erfarenheten  här hemma säger att allt bör finnas i två uppsättningar…) så får Stella en ny. Fortfarande för mindre barn (4-8år ca) men med två hjul – Micro Light heter modellen. Den ska hon kunna hantera i år och känns lite roligare än den första småbarnsvarianten. Jag tror den rosa kommer bli poppis, och eftersom det inte är en gullegullegullvariant för det så går den hem även hos föräldrarna som är lull-lull-allergiska. Även denna köps med fördel på XXL, 500 :-.

20130319-202642.jpg

I år är det annars dags för Stella att lära sig cykla. Eftersom hon älskat sparkcykeln, haft en balanscykel (inte lika poppis dock) och inte visat sig vara riktigt mogen för en vanlig (och jag inte är något fan av stödhjul) så har vi inte gett henne någon innan. Hon har liksom inte bett om det, och ibland kan man låta saker mogna in lite istället för att pressa på barnen saker innan de är mogna för det (obs, gäller ej slalomåkning).
Denna från Cykelringen för 1200:- (fd. 2000:-) har köpts hem och kommer landa i ett påskägg om ett par veckor. Så får man göra när man har barn som fyller år off-season men som ändå inte uppmuntras till tjat genom att få allt de pekar på hipp som happ. 16 tum ska funka från 115 cm långa barn, och där någonstans tror jag hon är.

20130319-202636.jpg
Ljusrosa och ljusblå är favoriterna för tillfället. Vi får hoppas denna duger… Cykelkorg och sånt tror jag kan hjälpa till så det har vi köpt på en gång, säkrast så (bortskämda barn).

Nu var det ju bara det där med våren då. Kan man tro att den kommit till Småland i påsk? Förmodligen inte. Antiklimaxet. Suck.