Varför säger man unna sig om sådant kroppen inte vill ha? resonerade en klok tjej för några månader sedan, och menade att man ska tänka om lite där. Unna sig sånt som kroppen vill ha -inte onyttigheter. Möjligen “njuta av” det senare, men “unna sig” är något man ska tänka om sånt som är bra för en på alla plan. Jag gillar konceptet.

Jag har känt mig lite smått missnöjd gällande träningen på slutet. Tyckt att jag inte gått från ett pass med en känsla av att ha tagit ut mig helt. Saknat den sista lilla växeln – även om viljan och suget att träna varit där, och fått mig att träna “som vanligt”. Det kan vara lite att jag inte haft tydliga planer för varje pass – jag blev kanske lite bekväm med tiden med PT-online då jag alltid hade en bra plan och kvalitativt pass framför mig, eller så har jag varit i en inte-kompis-med-min-kropp och märker-ju-inget-ändå-fas. Och så tränar jag mycket luncher vilket ger lite begränsning i tiden – både för passet och efteråt (vilket gör att jag helst kör inte-behöva-tvätta-hår-och-sminka-om-pass). Eller kombinationen av alla.

Däremot har jag snarare haft längtan efter den där urblåsta känslan än av känslan att låta mig vila mer. Så jag gjorde det bästa i sådana situationer – plockade fram ett gammalt favoritpass i form av Lofsans pass 100 reps. Unnade mig ett riktigt genomkörarpass som krävde hårtvätt och omsminkning trots att jag körde på lunchen. Efteråt kände jag mig så sjukt lycklig och nöjd!

20130426-164037.jpg
200 knäböj inom ramen för passet – med det anser jag dagens squats avklarade. Och nej, jag klarar inte lägre efter 200 med vikt.. Inte heller har jag en skivstång mellan skinkorna.

Såhär ser passet ut – som finns komplett hos Lofsan med videos och allt:

Uppvärmning: 5 min löpband
Pulshöjare: En tabata (17 km/h).

100 reps på 6 övn delat i två block. Man gör dem som cirklar, 3 övningar per cirkel, med 40 repetitioner per övning första varvet, 30 repetitioner andra, 20 tredje, 10 sista. Vila så lite som möjligt!

Block 1: 1) Intervall (sekunder) på sittcykel (idag, löpband el dyl som gymmet bjuder på 2) knäböj + medicinbollskast mot vägg 3) KB-sving (16 kg)
Block 2: 1) Thrusters med skivstång (15 kg), 2) Sumosquats med KB (20 kg), 3) utfallsgång.

Följ mig!

Mer läsning...
semesterträning sommarträning 2018
Semesterträning anno sommaren 2018