Micrad frukostmuffins

Ledig dag ju! Och gör jag inte då favorit-pannkakorna till frukost (bästa receptet!) så testar jag – som ni vet vid det här laget. Grötar och muffins och sånt.

Idag blev det en hit, så denna vill jag dela med mig av. Även detta recept är från inspirerande Emma Barremyr – ni måste börja följa den bloggen om ni gillar ”hälsa och wellness”, som hon själv nämner det.

Det bästa med denna är att den var supersmidig att göra. Ni vet, rör ihop lite grejer och sedan in i micron i några minuter – klar att ta med och äta on the go kanske? Det är något som kan funka väldigt bra för mig i vardagen, jag som inte gillar frukost och ganska sällan sitter ner och äter sådan hemma. Framför datorn på jobbet är mer trolig utveckling hos mig.

20130501-131726.jpg
Fast idag vispade jag fluff till. För att göra det lite extra.

Denna goda muffins har bara gott i sig. Rivet päron, mosad banan (gör den söt och god men ändå inte för söt vilket jag ofta kan tycka om banan-grötar och sånt), kokosmjöl, havregryn mm. Idag gjorde jag fluff till, dvs att jag vispar äggvita fluffig (se ovan). Sedan i med lite mer saker i och vispa lite till.
Idag tog jag det som fanns närmast för jag fick helt plötsligt två små hjälpredor… Det fick bli jordnötssmör, lite raw kakao och turkisk yoghurt. Annars är det gott med blåbär/hallon t.ex. Sen klickade jag på lite keso på cupcaken också.

20130501-131733.jpg
En av de tre jag åt, satsen nedan räcker till tre (jag dubblade, även Stella brukar gilla dessa frukostar – både olika pannkakor och grötar). Nomnom.

Ingredienser:
1/2 dl havregyrn
1 msk kokosmjöl
1 msk kokosflingor
1 krm vaniljpulver
1/2 mosad banan
1/2 rivet päron
1/2 msk kokosolja
1 ägg
1 äggvita
Blanda ihop alla torra ingredienser ocht tillsätt sedan mosad banan, pärson, kokosolja, ägg och äggvita. Röra röra. Fördela i cupcakesformar (gärna silikonformar) och micra sedan på högsta effekt i 3-4 minuter.
Emma tipsar om att toppa med kokoskesokvarg (kvarg, keso och kokosmjölk), jordnötssmör och kokosflingor. Min topping läser du om ovan.