Fetaste lyxproblemen

Det har vi just nu. Ni vet hur jag ofta hyllar det där med reseplanerande – en väldigt rolig bieffekt av resor. Läsa, spana, boka… Jag älskar det, totalt och ohämmat.

Fast sen kan det slå över lite. När man söker och så klickar man ”boka” och då är resan/rummet/… fooooofffff borta! Och så finns inte alls något till samma pris, samma tid. När man sedan sitter och gör detta om ställen som man inte vet mycket om och inte heller har någon att fråga, då känns det rätt jobbigt. Vi upplevde det lite liknande när vi planerade Fiji (men hamnade där senare på allra bästa stället) och känner så nu gällande Sri Lanka. Vi vill inte bo toklyxigt – eller jo, vill kanske men det är inte värt kostnaden. Bra, prisvärt, trevligt, är vad vi vill ha. Vi kollar Hikkaduwa, Mirissa Beach och så något inåt djungeln/risplatåerna.

Fast sen var det ju det där med flyget också. Vi tog hjälp av en resebyrå men de hittade resor för 35% högre kostnad än de vi själva hittat, så det känns inte värt direkt. I samma stund så flyger de där flygbiljetterna iväg just vid bokning som sagt, och att ta sig hem från Sri Lanka känns som en akilleshäl. Så vi vill börja där innan vi bokar övriga sträckor – dvs Stockholm – Istanbul – Jordanien – Dubai.

Så medans jag fortsätter med mitt lyxproblem som just nu ger mig rätt rejäl frustration, så rekommenderar jag att ni går in på er Instagram och börjar följa ”travelontellus”. De mest fantastiska bilderna – i all sin enkelhet – pryder mitt dagliga flöde och jag blir så lycklig av att se dem. Nedan har ni lite bilder från Istanbul. Om vi skulle börja med den bokningen ändå..? Hem tar vi väl oss alltid. Eller… Hm.

 

Travelontellus bilder från Instagram. Följ.

20130514-223218.jpg

20130514-223213.jpg

20130514-223223.jpg

20130514-223207.jpg