Fääääärdig!

20130516-082348.jpg
Nej, jag sitter inte på toa. Jag passar på att göra 30 squats när jag ändå är där…

Jag har slutfört min ”squat challenge”, jag är i mål (sedan igår kväll)! Den där utmaningen att göra knäböj varje dag (med några vilodagar) i 30 dagar för att på sista dagen landa på 250 knäböj. Ingen dålig utmaning!

Så, ja, jag är sjukt nöjd över att jag har gjort den. Jag är imponerad av mig själv vad gäller att jag inte glömt av det en enda dag. Gjort varenda liten förbannad knäböj varje eviga dag. Där har liksom den mentala styrkan vunnit över den fysiska. Övertygelsen, aldrig en fundering på att tveka. Det är jag stolt och glad över!
Sen har jag inte heller haft några omständigheter som påverkat under den här perioden, inga resor eller sjukdomar som stört.

Fysiskt vet jag inte om jag känner något direkt, men vad gäller mina fysiska framsteg är jag ju alltid hård mot mig själv. Så kanske ändå… Å ena sidan har jag inte tyckt att det var jobbigt ens när jag var uppe i över 200 om dagen, å andra sidan har jag inte ens på slutet kunnat köra mer än 30 i stöten, och då ännu hellre med lite benskak i mitten. Därav har jag försökt sprida ut det lite under dagen och aldrig haft mer än kanske 80 kvar på kvällen. Annars hade det nog blivit ännu jobbigare både mentalt och fysiskt tror jag.

Nu borde jag hata knäböj. Men det gör jag inte. Jag tycker att det är en grym övning och jag tycker att man hela tiden kan bli bättre. På slutet när det var riktigt många var jag något slarvigare med tekniken, gick inte ner lika djupt, gjorde dem snabbare.
Nu ser jag nästan fram emot att ha squats som ett vanligt inslag på träningen, med vikt, riktigt djupa. Galen. Så hade det aldrig känts om jag kört en utmaning med plankan t.ex. Jag hatar plankan. Och ja, jag gillar verkligen squats.

Nu ligger jag lågt med utmaningar av detta slag ett tag, men påminn mig i november – då ska jag köra en jägarvila-challenge tror jag. Jag märker att jag drar på mig mjölksyra rätt snabbt och det brukar jag lida av när jag åker slalom. Så någon form av jägarvila-utmaning där man ökar i tid varje dag och sprider ut på en dag, vore inte det nåt? Vi får väl se.

Oavsett – JAG ÄR I MÅL! Varje dag, 30 dagar enligt schemat. 4165 squats. Heja mig!

(Ni andra?)

20130516-085331.jpg