Från Aesop till Lilla Bruket

Handtvålar, detta världsliga ting. En riktigt härlig ger en lyxigare känsla än mycket annat.

Jag har haft en favorit i Aesop, som jag skrivit om här. Ordentlig doft av rosmarin i favoriten Rosemary Leaf har jag njutit av i ett gäng år nu.

Men så kom Lilla Bruket, och ingen har väl missat det märket som det snackats om i ett par år nu? För att vara lokalproducerat – från Varberg – är det väldigt svårt att få tag i dem. Eller svårt och svårt, jag tycker frakt går bort på redan dyra produkter och i Stockholm säljs det förstås på flera ställen men tillräckligt få för att man ska behöva kolla upp och gå in för att gå rätt. Planerat köp lite. Jag är sämre sådana än på spontana. Senast (?) i raden av återförsäljare är H&Ms nya märke ”& Other Stories” på Biblioteksgatan i Stockholm och genast har jag lättare kunnat få tummen ur och köpa min första produkt från Lilla Bruket. Men garanterat inte den sista.

Konceptet så väl som flaskornas utförande är väldigt likt Aesop, och priset nästan lika högt. Dofterna likvärdiga, ingredienserna ekologiska. Flaskorna vackra. Så nej, nu behöver jag inte längre Aesop – nu väljer jag såklart lokalt.

Ytligt och allt, ja, men det är åter igen en liten känsla av lycka att tvätta händerna i handtvålen på gästtoaletten. Salvia, Rosmarin och Lavendel doftar utmärkt. Testa.

20130821-224437.jpg