En dag av energi och inspiration

Vilken fantastisk dag jag haft! Den började visserligen illa med att jag vaknade med halsont och av en son som vaknade två timmar för tidigt, men efter det vill säga.

Jag har flera gånger berättat om min fantastiska FB-grupp, Lofsans Challenge – för att Lofsan är grundare av den. Hon bidrar starkt till gruppen, men det finns andra som ger mycket i den. Framför allt två tjejer, Ida som är en grym löpare/multisportare och evig källa till kunskap och inspiration och Caroline som är läkare specialiserad inom kost, träning och ämnesomsättning och som jobbat + forskat inom detta i 13 år. Förstår ni vilken kombo? Dessa tre inspirerande kvinnor stod för dagen idag.

20130915-195605.jpg

Fast den där gruppen skulle egentligen inte vara något utan sina deltagare, som delar med sig och peppar, som alla har så mycket att ge. Det är rakt och ärligt, högt i tak men framför allt enormt härlig ton och total pepp och inspiration. 40 deltagare var det idag, ett femtontal har jag träffat tidigare och av övriga hann jag hälsa på de flesta. Lika härliga som jag trott. Energin!

20130915-195614.jpg

Det är vi i gruppen som kallar oss ”lofsianer” – kolla gärna den hashtagen på instagram för inspiration. Dagens hashtag ”stoltalofsianer” var också tryckt på baksidan av linnena som Röhnish sponsrade oss med. Inramningen var för övrigt härlig också – på Stockholms bästa gym Rosa Skrot förstås.

20130915-200149.jpg
Lovisa hälsar oss välkomna.

Min dag inleddes med crosstraining med Lovisa. Energin går inte att få fram på bild. Adrenalin och svett flödar, idag ett sjukt härligt pass med styrka och puls.

20130915-195758.jpg
Andra gruppen. Kolla Lovisas energiska pepp i mitten till höger.

20130915-195810.jpg
Bak i mitten är jag, armhävningar med handlyft var del av uppvärmningen.

Jag skulle ta det lugnt på grund av halsen…. Men det blev inte riktigt så. Det funkar inte riktigt så i ett sånt där grupp-pass. Jag funkar inte så. Jag funkar så att jag landar i en liten svettig hög efteråt. Typ såhär. #stoltlofsian

20130915-200135.jpg
Avtryck av en svettig kropp och linne med tryck på en yogamatta.

Det var inte bara jag själv som stod för den insatsen. Att peppas av fantastiska tjejer gör ju liksom sitt till. Här pustar jag och min härliga ”lagkompis” på dagens pass Josefin (som var sjukt stark trots snabb halvmara igår) ut precis efter avslutat pass. Hanna utgörde tredje part. Pepp total – tack tjejer!

20130915-195827.jpg

Fina Caroline följde upp med föreläsning efter god lunch. Hon är så grym, den tjejen! Vi drog över schemat med råge, och hade inte tiden varit begränsat hade vi säkert lyssnat (och framför allt då frågat) än.

20130915-200127.jpg
Innehållet. Många frågor blev det.

Sen var det dags för löpskolning med Ida. Extra mycket kring teknik upp och nerför backe. Själv tar jag med mig ”kortare steg”, ”sätt ihop tumme och pekfinger för att få ett armläge som kan ge bättre arm-rörelse” och att ”flexa foten för att få ett effektivt steg”. Som gammal fotbollsspelare är jag inte direkt löpskolad utan bara lufsar på, jag behöver all teknikhjälp jag kan få.

20130915-200033.jpg

Sen körde vi intervaller. Här kände jag dock att min hals inte riktigt var i sitt esse, och under Carolines föreläsning pratades det också att träna vid sjukdom. Man kan bla bla bla och DÖ! Typ så. Jag körde några på lite lagom nivå för att inte max-pulsa och med några kvar lyssnade jag på den vuxna sidan av mig själv (det händer trots allt ibland om än inte ofta) och klev av och fotade lite istället.

Fantastisk inramning i Tantolunden, det börjar verkligen bli höst!

20130915-200100.jpg
Här spurtar Clara upp för en avslutande backe.

20130915-200048.jpg
Snabba tjejer! Clara och Liv.

Lofsianer. Det bästa med dem är verkligen peppen. Här kommer sjukgymnasten Louise (som alltid bidrar i gruppen med enorm kunskap) spurtande upp för en backe och förutom att hon är snabb och stark så kolla in tjejerna bakom. Alla klappar och hejar järnet. Det! Det är lofsianer.

Louise hittar ni på Multisportbloggen. In och inspireras!

20130915-200110.jpg

Med en trött kropp och en ond hals är jag rätt ursugen på energi i soffan ikväll, men ack så påfylld med en massa ny på samma gång.

Tack för idag, härliga härliga tjejer, och jag hoppas vi snart ses igen! Hörs gör vi ju garanterat… 🙂