Om jag börjar med den här bilden kanske ni tänker att ”oj, det ser ju riktigt gott ut”. Så det kanske är mest rätt, för goda var de ju – proteinbarerna jag testade att göra ikväll. Helt utlåtande kan jag dock inte ge då jag bara smakade en liten bit av dem.
Ni förstår, egentligen såg de inte så goda ut. Alls. Nog för att man förstår att det inte är bajs, men aptitliga är väl inte direkt ordet man vill beskriva dem med. Tre sorter var det jag gav mig på, proteinpulver i vanilj och choklad i grunden och så de vanliga raw food-grejerna så som mandelmjöl, kokosmjöl, kokos, kokosmjölk, raw kakao osv.
Recepten hittade jag på Olgas blogg.
Proteinbar med kokossmak
2 msk keso
1 dl proteinpulver (vaniljsmak)
5 msk kokosflingor
2-3 msk mandelmjöl
5 msk kokosmjölk
2-3 msk kokosmjöl
Mörk choklad för att doppa barernaBlanda alla ingredienser och smälta chokladen med hjälp av vattenbad. Forma några korvar och ”bada” dem i chokladen med hjälp av gaffeln. Låt barerna stå i frysen ca 30-40 minuter innan du kan äta dem.
Proteinbar med chokladsmak
1 dl proteinpulver i chokladsmak
5 msk kokosmjölk (kan ta hälften starkt kaffe)
4 msk kokosmjöl
2 msk kakao
Mörk choklad för att doppa barernaMixa alla ingredienser och forma några korvar. Doppa barerna i smälta chokladen och förvara i kylen/frysen.
Proteinbar med mandelsmör och chia
1 dl havrekli
1 dl proteinpulver i chokladsmak
4 msk mandelmjöl
2 msk mandelsmör
chiafrön
Mandelmjölk (jag körde kokosmjölk)
Mörk chokladBlanda ihop alla ingredienser. Tillsätt så mkt mandelmjölk som behövs för att kunna forma några korvar. Dessa barer får gärna vara liiite lösa. Rulla dem i chiafröna och sen i chokladen Förvara i frysen/kylen.
Jag förvarar barerna i frysen och kommer ta fram en på morgonen för att ta med till jobbet som mellis. Borde bli lagom att låta dem tina i rumstemperatur för förmiddagsmellis eller kylskå för att äta på eftermiddagen.
Mer detaljerat utlåtande får jag återkomma till när jag ätit lite större mängd av dem!