Surfplattorna

De är möjligen bortskämda, våra barn, men det kändes som en hit inför den här julen. Att som (i princip) enda julklapp åt dem köpa en egen surfplatta. Vi får ha vår iPad (och våra telefoner) ifred och de kan spela och titta på film under resan. Valet föll på en varsin Samsung Galaxy Tab 3 7 som har fått bra kritik och får ses som väldigt prisvärd med sina 990:- styck. 7 tum är som en bärbar DVDs skärm ungefär och tillräcklig för små skarpögda barn.

20131121-225158.jpg

Vi var mest inne på – och är väl fortfarande – att skaffa en extern hårddisk med wifi för enkel överföring av film osv, men de är rätt dyra (runt 1600), innebär en ytterligare pryl (småjobbigt på resan) och kan vi garantera tekniken tro? Det känns också som en pryl som kan sjunka i pris framöver. För nu nöjer vi oss med ett varsitt minneskort på 32 GB. Det ska räcka till tillräckligt många filmer!

Sen har vi förstås köpt fodral för att skydda dem lite. Det lär bli huggsexa om det rosa – lila var tyvärr slut och varsin färg fyller såklart en funktion. Ljusblå är tät trea efter rosa och lila här hemma, samma favoritfärger för båda – såklart. Detta fordral kostade dryga hundringen (billigt) och sitter fäst i plattan konstant och kan vridas i 360 grader så man kan ha den stående eller liggande.

20131121-225259.jpg

Så. Julklapparna klara och rese-tekniken likaså. Nu är det bara jag som väntar på ett fodral med inbyggt tangentbord till iPaden. Kanske ska jag slippa skriva med touchscreen på resan. Det vore fint för min mentala hälsa.

20131121-225602.jpg