Mäktigast i tränings(-blogg)-världen och inspiratörer

Idag har det släppts en rapport (<– länk till rapporten) om vilka som är de mäktigaste träningsbloggarna. Några av mina mesta favoriter och inspiratörer är med på topplistan – Lovisa/Lofsan i absolut topp förstås, otroligt välförtjänt. Energispridande Sofy/Upp och Hoppa, raka och informativa Ida/Alla kan träna, insiktsfulla Sara/Träningsglädje och bubblaren Clara/Erdoderdo som alltid får mig att må så bra och le lite extra.

Lovisa ger en intervju  (<– länk) i och med sin vinst, och på frågan om vilka bloggar(e) som inspirerar henne nämner hon tre, varav min är en av dessa. Jag blir rörd, glad och stolt. Ni förstår, jag tränar ju bara. Lever, är och tränar. Med mål, med driv men framför allt med glädje. Att jag kan inspirera Lovisa som inte bara är min PT utan snarare min guru (och en person jag tycker mycket om) känns konstigt. Jag, som hänger där och gör mina chins med dubbla gummiband och frustar ”jag hatar chins!” efteråt, och som vet att Lovisa tränar tjejer som gör 40 chins i rad och står på gränsen till gladiatorerna. Tjejer som springer maraton i elitfart innan deras barn fyllt ett. Jag?!

20131129-125657.jpg

Så varför? Varför inspirerar jag? Jag tror att jag har äkta träningsglädje. Ibland tror jag att jag har ett ovanligt rejält pannben också men i träningsvärlden – bland de mest envetna alltså – slår jag mig inte alls in i något toppskikt gällande det. Men jag älskar träning, jag älskar utmaningar och jag tror att det är träningsglädjen som lyser igenom. Jag kämpar med det jag säger är läskiga smithmaskiner, lär mig hantera dem och blir bättre. Att jag uppnår mål och sätter nya, och att jag njuter på vägen. Ständigt på väg, men ständigt njutandes av varje sak jag uppnår på vägen. Jag är inte bäst, men min vilja är äkta.

Om du har hittat hit genom Lovisas länkning och undrar varför/om du ska stanna kvar så är mitt svar – för glädje och energi. Det är den jag är, i alla kategorier i livet. Det gäller inte bara träningsglädje, det här är ingen träningsblogg. Det handlar om livsglädje. Att njuta och finna balans. Inte famla i dåliga tankegångar inom något område av livet utan njuta av livet och utnyttja de möjligheter som ges. Njuta av familj och kärlek, njuta av resor och upplevelser, njuta av mat och livets goda, njuta av utmaningar och träning. Se livet från den ljusa sidan.

Så om ni gillar det så häng kvar ett tag och se. Kanske kan du också få lite inspiration inom något område? Välkommen! Och häng med..!

20131129-124515.jpg

Och Lovisa – tack för all inspiration du ger mig, och allt du lär mig! Du är bäst!

Vill du följa mig på Facebook så gilla (se länk/knapp till höger) så får du upp nya inlägg i din feed. På Instagram heter jag livetfrandenljusasidanse.

Följ mig!

Mer läsning...
meja lekpark
Söndag. Valdag. Våra röster för Sverige.