Gruppträningens återkomst?

För några år sedan var det pass och enbart pass jag körde på SATS, med favoriter som shape, corepuls och något danspass när andan föll på. De senaste två åren har det mest varit crosstrainingpass jag varit med på (samt yoga och möjligtivs några nyhetspass lite sporadiskt) och i övrigt har jag hållt mig i gymmet med de fria vikterna. Jag känner dock lite sug att återkomma till gruppträningssalen i lite högre utsträckning, och att testa lite nytt utan att för den sakens skull göra avkall på rätt (för mig).

Nya klasser finns det gott om, nedan är det som kommer nytt bara den här våren. Sen är SATS pass förstås i enlighet med trenderna så det är tuffa pass med mer rejäl styrka kombinerat med pulstoppar som gäller nu – effektiva pass! Det fiffiga med gruppträning är att man inte behöver tänka innan och även om suget är lågt är det bara att infinna sig så kommer resten av sig själv. Med resten menar jag suget och viljan att prestera, och förstås ett bra passupplägg. Just nu är jag i en period av något lägre motivation och då är det perfekt med pass.

20140208-082602.jpg

Den inspirerande kvinnan på bilden ovan är Ingmarie Nilsson som ledde gårdagens lunchpass i Runners strength (by Urban Tribes) på SATS. Jag kände igen henne genom det löparläger som Snabba Fötter-Kenth och Träningsglädje-Sara ordnar i Halmstad varje vår som jag inte varit med på men övervägt flera gånger.

Hon var sannerligen inspirerande, vilken energi och utstrålning – och förmåga att peppa! Peppen behövdes för passet var superjobbigt – inte minst för mig som inte sprungit under vintern och som körde mina barfotaskor och fick känna vader och vrister bli helsura från absoluta början. Roligt var det dock och verkligen ett bra pass just för löpare. Rejäl styrka men rätt styrka för att bygga upp en hållbar löparkropp. Så nu har jag testat en av nyheterna – och det är ett pass jag definitivt kan rekommendera! Inte minst med Ingmarie. Fredagar kl. 11 på SATS Marievik, lägg det på minnet. Kanske ses vi där?

Följ mig!

Mer läsning...
vad är trail hellasgården nackareservatet löpning
Vad är “trail”?