Stockholms bibliotek – vilka är hit och vilka är diss?

Idag stängde förskolan tidigt så det fanns tid för lite kvalitet även efter en lång dag för oss alla. Jag kan inte direkt skryta med några större utsvävningar på vardagskvällarna den här årstiden. Det blir liksom hem – leka lite – laga mat – äta – titta på barnkanalen – sova. Ungefär det vi föräldrar orkar med också, mycket energi går till jobbet där det rusar på. Uppskattat dock. Och lite självförvållat efter semestrar och så.

Idag siktade vi iallafall in oss på bibliotek och med tanke på hur entusiastiska barnen var över det så bör vi nog ta en funderare över det där med det kulturella arvet, “back to the basics” osv. Med nattens snö som slask på gångvägarna och regnet hängande i luften kändes en promenad till Hornstull som jag först tänkt bra motigt. Och hur är barnavdelningen där egentligen, någon som vet? Bibliotekens hemsidor är inte direkt informativa.

Det blev iallafall en biltur istället, och vi åkte till mer välbekanta Dieselverkstaden i Sickla köpkvarter där jag vet att det finns en rätt mysig barnavdelning och även ett café (Renee Voltaire) i direkt anslutning. Vi hade ruggigt mysigt och läste massor med böcker och lånade med oss några hem. Max klagade dock över avsaknaden av bilar på slutet och Stella tyckte efteråt att det hade varit ett riktigt tråkigt bibliotek. Nåväl. Vi hade faktiskt mysigt när vi var där och barnen var så mycket små ljus de kan bli.

20140220-202821.jpg

Vilka bibliotek med bra barnavdelningar finns, vilka är värda besök? Vår favorit är Luma i Hammarby sjöstad, och även det i Nacka Forum är mysigt. Men sen då? Med utgångspunkt Liljeholmen helst, tips någon?

Följ mig!

Mer läsning...
att-göra-i-dalarna-med-barn-sommar-aktiviteter
Att göra i Dalarna med barn – tips om roliga sommaraktiviteter