Inspiration: Vardagsrum

Detta rum är på ett sätt minst intressant. Det utgör förstås husets hjärta ihop med köket, och det är stort, luftigt och fint. Det ligger huvudsakligen i den del av huset som är en utbyggnad. Mindre intressant för att vi inte gör några större förändringar, utan flyttar in med det vi har i princip.
Vi var inne på nya soffor men har beslutat oss för att avvakta tills vi ser hur det blir med vår nuvarande. Först tänkte vi att den är för “mysig”, men vid närmare eftertanke så är vi en mysig familj snarare än en strikt och stylish med skinnsoffor i raka linjer (som vi var inne på som alternativ) och vi gillar att krypa upp i soffan hela familjen. Allrummet på övre plan kommer inte vara det enda som används för det syftet, det vore alldeles för synd på ett fint vardagsrum.

Vi ska nog däremot byta matta til någon ljusare, span är inlett. Till en vägg har jag tänkt göra en riktigt stor tavla att ett NY-foto jag förälskade mig i, taget av ingen mindre än grymma bloggerskan Träningsglädje. Jag tänker på väggen där bakom soffan (nedan är det vår som är in-klistrad i mäklarbilden). Maffig ska den vara. Jag älskar de härliga färgerna och NY-känsla som ändå är diskret, och lite extra älskar jag att klottret/konsten föreställer ett kyssandes par.
En annan grej jag är på jakt efter är en jordglob med känsla. Den där ljuvligt fina trappen med den tillhörande svängda bokhyllan bör få prydas av en vintage jordglob med teak-fot, eller hur? Jag älskar kartor och jordglobar. Älskar. Blocket screenas men helst vill jag hitta en på auktion i Dalarna i sommar. Det skulle kännas fint för känslan. Ett 40-talshus med vissa fina originaldetaljer förtjänar känsla för att ytterligare förstärka dess redan starka själ, tänker jag.

20140614-215935-79175634.jpg

Vårt hus är i tre plan på ca 80 kvm vardera. Nedersta våning är sutterängplan och har hall, två rum, förråd osv, mellanplanet har kök, matrum och vardagsrum samt utgång till terrassen och på övre plan finns tre sovrum, ett mindre allrum och en walk-in closet.

Är det förresten någon som sitter på tips om var man till okej pris kan göra stora framkallningar på canvas eller dylikt (vad skulle bli bäst tror ni?) så tipsa är ni snälla!

Följ mig!

Mer läsning...
funkishemmet hus
Med hemmet i fokus. Funkishemmet.