När kroppen levererade – chins för första gången!

Jag är rätt hård mot mig själv, ganska ofta. Ni vet, har en kropp som kan lyfta tungt, springa långt och länge, bära barn och så vidare och så vidare och så vidare. Men så fortsätter jag att bedöma den efter hur den ser ut. Vilka jeans som går på den. Det är så sjukt, det tänker jag ofta.

respect

En fantastisk illustration från bloggen HejHejVardag.

Igår bevisade sig min kropp för mig igen, när den lyfte sig själv. Jag gjorde mitt livs allra första chins. Ni vet, när man hänger i en stång och drar upp sig själv så man får hakan över stången. Vissa kallar chins där man har handflatorna mot sig för pull-up (och den är enklare än den då man har handflatorna bortåt). Det var en sådan jag helt utan hjälp klarade att göra för första gången. Jag blev så paff och så sjukt nöjd! Mäktigt!
Jag och Milla har haft chins (inte pull-ups) som ett av målen med min träning med henne, för att det är mätbart (och för att övningen i sig är så grym för överkroppen). Chins är också mer bra träning för ryggen istället för mer ”framtunga” pull-ups som aktiverar mer bröst och biceps bland annat, så chins har mer nytta för mig som tjej och kontorsråtta. Men det verkar som att musklerna för pull-ups åkt snålskjuts… eller ja, många är väl desamma förstås och att latsen blivit mycket starkare har jag förstås insett. Och nu börjar jag på riktigt också tro att det kommer kunna bli en första gång för ”riktiga” chins även om det inte kommer ske imorgon. Det ska jag fortsätta träna på – men visst kommer jag köra lite pull-ups också så fort jag har tillfälle för att det är roligt att kunna. Roligt vore också att kunna göra flera i rad (mycket vill ha mer). Jag gjorde sex stycken igår men med paus mellan dom (för övriga övningar i cirkelpasset jag körde).

20140619-220507-79507977.jpg

Film på det lade jag upp på Instagram, nöjd som få – f*** Jante – jag tror mer på inspiration. Kan jag kan du, det lovar jag!

Så kroppen. Du är rätt bra ändå. Trots att det där med jeans sällan gör mig riktigt glad. Det är faktiskt den som talar i spegeln på bilden där ovan som är smartast av de där två.

En intressant grej är förresten också att jag för första gången (typ) vilat från träning i tre hela dagar. De som kan skulle nog säga att det har ett samband….