Max rum – och tapetfunderingar

Vi tar och kollar in Max rum tycker jag, trots att bilderna är knäppta lite i farten för länge sedan – och inte när det är ihopplockat och städat. Det är det så sällan så det är svårt att fånga. “Jag TYCKER OM när det är stökigt och VILL ha det så” poängterar Max. Well.
Kanske kan ändå någon lyckas se förbi stöket och bidra med åsikter i tapetfrågan som måste lösas snart?

När vi öppnar dörren till Max rum ser vi några hängare till väskor och diverse annat, en riktig Detroit Red Wings-tröja med massa autografer och leksaksförvaring i en Jabadabado-låda med Max namn på – fantastiskt fin bebispresent.

IMG_4210

Rummet är relativt fyrkantigt och ganska rymligt. Han har ett långt bord för lek och pyssel som lego och annat, klätt med vaxduk.

IMG_4211

Han har kvar sin loftsäng (Kritter på Expedit/Kallax-hyllor) och har fått ta över Stellas garderob.

IMG_4214

Och så tapeten då… Den där ska han ju förstås inte behöva ha kvar. Å ena sidan kan man vilja ha något ljusare men jag tycker en mörkare tapet ger lite djup i det här stora rummet. Inte heller vill jag ha särskilt plottrig, leksakerna (i den där röran) gör tillräckligt på den fronten.

IMG_4212

Ser ni hyllan? Den har händige farfarn fixat, och den huserar alla Cars-bilar. Han har enormt många, det var ett otroligt fint arv från kusinerna när de städade ur sina barn-leksaker.

IMG_4213

Så tapeter då. Min favorit är fortfarande denna från Midbec- Showstoppers. Den har coolt mönster med en massa världsmonument, men jag tror ändå inte den skulle ge så plottrigt intryck då den är så mörk. Men, är den för mörk?  Att det inte är en barntapet kvittar, jag tycker de verkar växa ur de varianterna innan de ens börjat skolan.

 

Helst undviker jag barntryck… så hur jag ens kan ha kollat på denna är ett under. Jag vet inte men det är väl något med Max fascination vid bilar ihop med att det även här är en massa världsmonument. Jag går igång på sånt.

cars

Nu kommer det lite sorgliga, och det är att Max helst själv nog skulle ha ett rum i rosa och lila som är hans favoritfärger, även om “coooolt” är enormt viktigt och där kommer inte minst den sista tapeten ovan kvala in. Nu går det mesta annat i blått och grönt, mycket för att det är en hel del som ärvts av Stella (som älskade grönt ända tills nyligen) och vi kan inte börja om helt känns det som… Samtidigt är han ganska obrydd, så det känns inte superviktigt att han får känna att han får välja själv.

Så, vad tycker du? Du kanske sitter på något annat tapet-tips?

Följ mig!

Mer läsning...
kök köksrenovering ballingslöv grå industri funkis
Vårt kök – före och efter köksrenovering