Sedvanlig sportsöndag

Vi har haft en sedvanlig sportdag idag. Stella började med rolig handboll och följde upp med ridning. Så länge hösten är så här ljuvlig så är det inte särskilt betungande att följa med på den där idrotten vi båda inte direkt varken har intresse eller naturlig fallenhet för. Vi lär oss, idag var det jag som åter igen gick bredvid och det gick okej. Annars är det grymt med den här sporten, S som kan ha en lite – låt oss säga ’bekväm’ – sida är så entusiastisk så hon gör allt själv. Det finns ingen tillstymmelse till curling utan hon frågar för att få svar och hjälp, hon bär och tvättar träns och sadel, hon borstar och rensar hovar. Klär på sig alla sina grejer själv och tar noggrannt hand om allt efteråt. Det känns liksom… bra.

IMG_5583

Ridning bland höstlöv. Lyssnar noga, i uppförsbackar är det stå upp och hålla stadigt i manen med blicken uppåt som gäller.

Max och Henke hängde i Sjöstan och testade nya Anders Franzéns lekpark och jag och Stella fortsatte mot innebandymatch. Nu var det däremot undertecknat som skulle få sin dos av rörelseglädje, men Stella älskar att vara med och myser med film och frukt under perioderna (eller tittar litegrann) och går glatt in och kör lite i periodpaus. Det är så mysigt att ha henne med!
För mig var det säsongspremiär och en historisk sådan. Nytt klubbemblem efter många år i DIF. Hela laget bytte klubb och jo – det kändes ju bra. Inte samma inledning i nya klubben som avslutningen i den gamla klubben dock, där vårens sista match slutade 23-0 med 10 poäng från min klubba… Rekord. Nu blev det tight vinst med 3-2 och jag hade ingen vidare dag. Kanske inte kan kräva så mycket efter en träning för säsongen dock? IMG_5582