Det svåra lego-beroendet

Är det någon som vet om det finns någon form av beroendecenter där man kan skriva in 4-åringar som inte kan sluta bygga lego? Det kan nämligen behövas här hemma kan jag säga. Max, som alltid gillat att bygga lego och länge varit en hejare på ytterst symmetriska smålego-byggen på frihand, fick egna lego ”med ritning!” när han fyllde 4 år. Och så fylldes det på, på julafton och födelsedagen och poletten kring att bygga från ritning har verkligen trillat ner. Jag är rätt imponerad av hans förmåga att bygga måste jag säga, vi behöver ytterst sällan hjälpa till utan han tittar, letar bitar och placerar rätt. Tålamodet är enormt.

När Max och Stella häromdagen hittade sina spargrisar och kom på den eminenta idén att tömma dem för att köpa något var det svårt att säga emot – de har ju sparat länge, liksom…. Och Max köpte givetvis mer lego. Han kan inte slita sig. Nu är han på näst sista påsen och jag undrar hur det ska gå när den är slut…

IMG_7725

Sämre intresse beroende går ju att ha men jag tycker att det är lite bra att legot snart tar slut så han får lite omväxling. Fast, jag tippar att han då kommer börja ha sönder sina saker och bygga upp dem igen. Håhåjaja. Men tillvaron är ju lugn iallafall… (tills man behöver få honom att slita sig för mat eller annat vill säga – då blir det livat värre såattsägae).