SATS Slakthuset och barnens kurser

SATS fortsätter att öppna träningscenter i hög takt, och nyaste tillskottet i Stockholm är SATS Slakthuset. Som namnet antyder så ligger det i en historisk lokal i slakthusområdet, dvs vid Globen, och trenden med gym i fabriker/lager/etc är ju bara så rätt. Lokalerna blir hur häftiga som helst och träningsinspirationen flödar.

IMG_7895

En del av gymmet.

Gruppträningssalen på SATS Slakthuset är mer än cool, jag har aldrig sett något liknande. Har ni?
Igår invaderades den stora salen av en massa barn med bloggande föräldrar, då Loppi bjöd in till event ihop med SATS för att inte bara visa centret utan även presentera deras barnkurser närmare.

IMG_7894

SATS är verkligen duktiga på att försöka möjliggöra träning för föräldrarna, för man mår ju som allra bäst när man rör på sig regelbundet. Det gäller även barnen, och för vår del visar det sig tydligt när vi är klara från vår träning och hämtar dem på miniSats som de älskar – de är lika svettiga som vi. Våra barn har nog inte varit äldre än knappa 2 när de lärt sig urskilja träningskläder från övriga kläder, och vid första anblick av träningslinne på frågat “Ska du ut och spjinga mamma?”. Jag älskar att träning är något naturligt för dem och att de vill göra som oss. Stellas bästa stund igår var när hon hittade en hantel, hennes sämsta när hon insåg att hon inte skulle få gå loss i gymmet som vi (det tjatar hon om varje gång vi kommer till SATS men där är de ju däremot – tack och lov – inte välkomna). Hon fick testa Kids Parkour.

Nu är det dags för barnen att hoppa högt, hoppa långt, krypa och rulla runt.

Kursen finns för två åldersgrupper 6–8 år och 9–11 år. På ett lekfullt och säkert sätt bidrar träningen inte bara till att öka barnets fysiska styrka, kondition, koordination och balans utan även självförtroendet. Ett måste för såväl barn med myror i brallan som de som ännu inte hittat sin grej. Varje tillfälle är 55 minuter och avslutas med en hinderbana.

Hon hade superkul, och även om jag inte såg det tror jag att hon gärna skulle gå den kursen. Hade vi inte haft för fullt upp på helgerna och hon redan kör handboll och ridning hade vi lätt anmält henne.

IMG_7892

Max körde Born To Move som finns även för yngre barn. Där lär sig barnen dansa och göra rörelser till musik genom texter som guidar barnen i rörelserna.
Nu är våra barn inte så dansanta av sig, det har aldrig varit det som roat dem mest, men det är ett fint koncept för barn som gillar dans. Max var engagerad ett tag tills han blev lite trött. Story of his life, liksom.

IMG_7891   Tack Loppi och SATS för ett jättefint familjeevent!
IMG_7893Ursäkta gryniga bilder, vi var på rull hela dagen igår så jag hade ingen ordentlig kamera med mig. Jag måste verkligen skärpa mig… blogglöfte 2015!

Följ mig!