En utmärkt vardagskväll – och Islandsfunderingar

Om ni får välja – hur ni spenderar ni helst en (egen-) vardagskväll?
Mitt bästa är utan tvekan att träna med kompisar och sedan gå med samma kompisar och käka något och prata bort några timmar. Jag har oftast en kväll ifrån familjen i veckan, och ungefär varannan vecka kör jag träningsdejt och middag med samma två tjejer. Vi som hängt i 10 år konstaterade vi i dagarna, för det var ganska precis 10 år sedan vi stegade in som nykomlingar på Den Stora Amerikanska Konsultjätten med mindre än en månads mellanrum och snabbt blev kompiskära (ordentligt klick sa det i Åre någon månad senare).

Idag gjorde vi 100 chins på SATS Sjöstaden.

IMG_8144

Kompis 3 kör ett styrkeprogram jag brukar hänga på på, men idag hade jag träningsvärk från gårdagens pass som involverade just de övningarna och därmed alla musklerna så chins-bonanza kändes mer lämpligt. I helgen får det bli mer ben igen, och sedan får de vila tills de är i pisterna i Alperna på torsdag.

Sedan gick vi till Tezekuri och käkade sushi. Jag har skrivit om den flera gånger, den är verkligen hur bra som helst. De har som jag redan berättat byggt om så det numera är trevligt också att sitta där, och ägarbytet skedde för så mycket som ett år sedan (så nu har vi rett ut det) vilket inte påverkat smaken överhuvudtaget.

IMG_8143

Vi pratade en massa Island också, och försökte planera vår vistelse där i slutet av maj. Nu har vi en plan iallafall, men bokningar återstår. Dyrt som skam är det, allt. De verkar ha hämtat sig bra från sin ekonomiska kris för några år sedan, islänningarna…

En båttur över till Henriksdalshamnen (så vackert!) och busstur hemåt senare ska jag nu fortsätta surfa lite Island. Peppen är total!
Har du kanske något tips?

IMG_8142

IMG_8141

 1. Vi körde en rundresa där typ ett år innan krisen. Vi bodde i tält överallt, det fanns campingar överallt om ni vill spara pengar. Dessutom levde vi på den underbara yoghurten Skyr och ett tunnbröd med potatis i, sååå gott. Dessutom tappade jag vikt på detta… 🙂

 2. Förutom den klassiska Golden Circle (Gullfoss, Tingvellir och Geysir ) som jag faktiskt tycker man bör göra när man ändå är där så kommer här ett par tips.
  Tips nummer 1: Doppa inte håret i Blå Lagunen! Det blir inte sig likt på flera veckor. Don’t do it!!
  Tips nummer 2: Vattenfall är de bra på här. Seljalandsfoss och Skogafoss (båda åt samma håll) är finfina och sevärda. Seljalandsfoss kan man kila in bakom, coolt. Skogafoss är mäktigt och vackert.
  Tips nummer 3: Den svarta stranden vid Vik och Dyrholaey (här finns lunnefåglar, puffins, på sommaren). Fantastisk utsikt ner mot den andra sidan av den svarta stranden.
  Vi hyrde bil två dagar när vi var där och Tips 1 och 2 hanns med på en dag.
  Om jag åker tillbaka skulle jag vilja göra den trippen igen, men också åka till Jökulsarlon och se Vatnajökull kalva is ner i den sjön. Kräver dock övernattning då det ligger en bra bit från Reykjavik, för långt för en dagstur.
  Rida islandshäst skulle jag också lägga till. Hur tänkte jag när jag inte gjorde det sist?
  Man kan tycka vad man vill om att ta en guidad tur för Golden Circle, men det var faktiskt bra. Vi hade en mycket trevlig och kunnig guide.
  Nu blir jag lite sugen på att göra Island igen!! 🙂

 3. Tips 1: Rid islandshäst. Ett företag som heter Eldhestsr i Hveragerdi ordnar bra turer. De hämtar vid hotellet.

  Tips 2: Åk till Blå Lagunen. Turistigt, men bra ändå!

  Tips 3: Testa alla sjukt bra restauranger i Reykjavik! Allra bäst är restaurangen Fish Market. Beställ deras avsmakningsmeny. Topp!!! Har skrivit om ytterligare två på bloggen. Har glömt namnen men klicka på “restips” och sedan “Island” om du är intresserad.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Om sommarminnen och barndomsminnen som skapas