Blogger boot camp – årets träningspass

Jag måste ju nämna några ord om passen också. Man kan välja inriktning för hela dagen själv, och antingen tar man tillfälle att bli bättre på det man fokuserar på, t.ex löpning genom tekniskt duktiga inspiratörer – eller så testar man en massa nytt. Jag fokuserade på det sista.

Pass 1 – Crossfit
Som första pass körde jag Crossfit med Crossfit Solid. Till skillnad från flera gånger då jag tidigare kört Crossfit på event så var inte fokus så mycket att få kräkkänslor utan att få ett kvalitativt pass med mycket fokus på teknik. Det där som CF säger att de är bra på, men som jag faktiskt inte riktigt upplevt varken när jag kört på event eller när jag testat i riktiga boxar. Fokus teknik och rörlighet i början – bra! och sedan en jobbig men rolig WOD ihop med en ny BBC-kompis. Träningsglädje maxad, pulsen likaså.

IMG_9430.JPG

IMG_9358.JPG

Pass 2 – Dans med Oscar Jöback
Detta var ju utan tvekan dagens roligaste pass. Jag som inte ens gillar dans, eller alls kör danspass på gymmet vet inte riktigt hur detta pass smygit sig in på min lista, men jag tror det är efter alla glädjerapporter jag hört från deltagare på tidigare event. För min del var det ytterst positivt att det inte fanns några speglar så man kunde låtsas att man såg ut som en riktig lysande flashdance- (eller jive, eller indisk bollywood- eller salsa-) stjärna. Och alltså, vilken energiinjektion! Det var helt fantastiskt roligt och jag njöt av varje sekund. Oscar Jöback – vilken stjärna (ja, han är alltså en på riktigt) och inspiratör. F-a-n-t-a-s-t-i-s-k! Mina utanför-bekvämlighetszon-rörelser gav mig också priset som årets Out of comfortzone – tack för den, så kändes det! 🙂

IMG_9367.JPG

Pass 3 – Barre Move
Barre Move är ett nytt träningskoncept inspirerat av yoga, balett och funktionell träning. Med en stång (bodypump-stång eller kvast) görs ett gäng stärkande såväl som rörlighetsfrämjande övningar med sträckt vrist och annat som i balett (en gren jag inte direkt är särskilt bevandrad i).

IMG_9374.JPG

IMG_9383.JPG

Pass 4 – Moveoo
Även Moveoo är ett nytt träningskoncept. Det bygger kort på att man gör styrkeövningar med gummiband ihop med oväntade inslag. Till exempel så kan man göra boxningsrörelser med bandet som motstånd och ha en kompis som rycker i bandet åt olika håll så att belastningen blir oförutsägbar och man måste aktivera mobila såväl som stabiliserande muskler. Och visst var det utmanande såväl som jobbigt, och roligt att jobba ihop med en kompis och pusha varandra.

IMG_9398.JPG

Pass 5 – Föreläsning om Skitmat med Jacob Gudiol
Jacob är stjärnan bakom Träningslära.se och Tränastyrka.se, där han på vetenskapligt sätt oftast slår hål på de moderna kostmyterna. Trenddieter göre sig icke besvär, ungefär – och Jacob poängterar att kroppen klarar av det där rätt bra av sig självt, bara man inte överäter pga andra faktorer än de kroppsliga. Dvs, inte hamnar i ett läge där man allt för mycket stimulerar belöningssystemet, äter av gammal vana, stress etc. Och förstås – ät råvaror snarare än matvaror. Naturligt med många näringsämnen framför processad mat – jo men det är ju logiskt. Jacob berättar förstås om allt detta med stor kunskap och bredd såväl som djup. Inspiratör!

IMG_9410.JPG

Pass 5 – YinYoga
Dagen avslutades som sig bör på en yogamatta. Yinyoga heter den inriktning inom yoga där man stannar väldigt länge i positionerna – i lördags 3 minuter i varje position – för att på så vis ”träna” bindvävnad, leder och ligament såväl som nå ett meditativt tillstånd. Otroligt välbehövligt, även om det inte är min favorit-yogagengre.

IMG_9419.JPG

IMG_9416.JPG

BBC bjöd som alltid på en helt fantastisk goodiebag. Friggs med teer, riskakor (gillar verkligen deras nya, tunnare!), vitaminer mm, Supergreens Superbooster, hårvård från TreSemme, tandvård från Pepsodent, presentkort från Max, deonyhet från Rexona, svettband från Gococo, mascara från Yves Rocher, Bara Bär från Finnerödja, Taniko-hårsnoddar och förkylningsdödare från ColdZyme…

IMG_9434.JPG
…och färgglada toppar från Under Armour som gjorde oss ca 160 deltagare såhär färgglada.

IMG_9433.JPG

En riktig toppendag, som följdes av en trevlig kväll med gemensam middag där det vankades ytterligare underhållning och tävlingar – innan jag åkte hemåt och snabbt slockade hemma i soffan.

Tack Blogger Boot Camp och grymma arrangörerna Mela och Sofia för (fina bilder och) ännu ett toppenevent!